2017-03-11: FC Lisse VE1 – SEV VE1 (8-3)

Fluitende doorpakken

Vandaag de return tegen de rode lantaarn uit Leidschendam. Met de makkelijke overwinning van 2 weken geleden in het achterhoofd, was er een groot risico op onderschatting Na een week aanmanen, na appen etc was het weer gelukt om 14 gladiatoren op het wedstrijdformulier te krijgen. Dit leidt tot het maken van keuzes die natuurlijk niet voor iedereen leuk zijn, maar ook af en toe een wisselbeurtje meepakken hoort erbij.

Zoals gezegd 14 mannen op het formulier. Onder deze 14 bevond zich echter ook Klauw. Na weken blessureleed en een tenniscompetitie die binnenkort gaat beginnen wilde hij toch weer graag voetballen. Echter dacht hij zelf max 20 minuten te kunnen. Dus in ieder geval het gevoel weer even te hebben, voetballer te zijn…

Prima weersomstandigheden op veld 5 tijdens de warming-up. Paul had vanuit zijn ziekbed nog wel geappt naar mij dat wij op vrijdag nog geen scheids hadden op de site. Echter op FB was hier niets over gemeld dus gingen wij er vanuit dat dit goed zou komen… Nou helaas niet. Geen scheids voor VE2 en ook niets geregeld helaas. En dus kwam de rentree van Klauw eerder dan gepland en was het niet als speler, maar als de door hem zo geliefde man in het zwart (of in zijn geval blauw trainingspak…). De wedstrijd ging van start en volgens mij genoot hij met volle teugen van de macht die het fluitje hem gaf. Als een ware Bas Nijhuis liet hij veel toe. Volgens SEV soms te veel, maar dat mocht de pret niet drukken. Dit leidde tot de legendarische kreet van de nummer 70 het is H.A.N.D.S. Bestond lingo nog had de beste man zeker mee kunnen doen ! Want hij wist het woord helemaal goed te spellen ! Tweede helft werd de fluit overigens met verve door Paling gehanteerd. En ook hij regeerde met harde hand. Soms zelfs echt met harde hand… Maar deed het fluiten verder ook uitstekend. Mannen hulde voor beiden !

Wat valt er verder over de wedstrijd nog te melden. We begonnen slap. Konden 1-0 achter komen, maar de spits uit het voormalig Joegoslavië wilde vooral stiften en kon dat eigenlijk niet. Dus bleef het 0-0. Hierna een beter Lisse dat op 2-0 kwam. Een speldenprikje van SEV zorgt nog voor de 2-1, maar verder was de eerste helft een herhaling van 2 weken geleden dus stond ook thuis een marge van 5 op het scorebord bij rust. Tweede helft een beter spelend SEV en een minder spelend Lisse. Beiden maakten er 2 dus werd met een 8-3 overwinning de kleedkamer opgezocht.

Volgende week uit naar CVC Reeuwijk. Die zullen gebrand zijn op een goed resultaat, want op veld 6 kregen zij een genadig pak slaag van VE1 ! En zullen alles aangrijpen om deze schande tegen ons goed te maken… Wij zijn dus gewaarschuwd !

Campos