2017-03-11: FC Lisse JO17-3 – Noordwijk JO17-2 (6-1)

Teambuilding op vrijdagavond basis voor eerste succes in 2017

FC Lisse JO17-3 speelt voor de 3e keer dit seizoen tegen Noordwijk JO17-2 en is op zoek naar revanche. De eerste twee wedstrijden werden met 2-1 en 1-0 ongelukkig verloren van een fanatiek en fel spelende tegenstander. Aan FC Lisse JO17-3 ook de opdracht om in 2017 eens een keer te winnen, de laatste winst was op 3 december 2016.

Vooraf in de kleedkamer worden de bekende afspraken nieuw leven ingeblazen. Opbouw verzorgen, vleugelverdedigers hoog op en middenveld en aanval attent om de getrainde combinaties en driehoekjes te spelen. Maar ook in beweging voor- en na de actie en als belangrijkste met elkaar, met z’n allen voor elkaar werken. Ook op duels is daarom actief getraind.

Eigenlijk voor het eerst in het hele seizoen is het eerste kwartier niet voor Lisse. Noordwijk start zoals verwacht fel en heel beweeglijk. Voor Lisse is het even zoeken hoe de 4-4-2 opstelling moet worden opgepakt en waar de ruimte ligt. Het zwaartepunt van Noordwijk ligt linksvoor en in het centrum en het is alle zeilen bijzetten om dit tegen te houden. Dat lukt gelukkig en ondertussen heeft Kasper ontdekt dat hij op links de ruimte heeft om mee naar voren te schuiven. Eerst is het Jelle die halverwege de helft van Noordwijk een vlammend schot afvuurt op het Noordwijk doel om aan te geven dat Lisse weer mee doet. Daarna is het in de 17e minuut raak. Kasper gebruikt goed de ruimte op links, stoomt door over het middenveld en schiet zoals van Bronckhorst ooit deed tegen Uruguay, vanaf links, nog ver weg van het doel, heerlijk diagonaal in het doel: 1-0 ! En 5 minuten later wordt het zelfs 2-0. Julian verovert de bal en vindt Ryan die koppend scoort.

De wedstrijd is nu ook in evenwicht qua veldspel. De linies sluiten beter aan dan de laatste tijd waardoor het middenveld weer vaker voetballend wordt overgestoken. En nog beter, het lopen en bewegen, ook na balverlies gaat goed. Nadat duidelijk is waar het zwaartepunt van Noordwijk niet ligt zijn het Kasper en Timo die vanuit linksachter en links-hangend-voor de aanvulling verzorgen om de balans tegen de 4-4-2 van Noordwijk te herstellen. Mooie voetbal intelligentie !

Tygo knokt voor elk duel maar wordt al na 5 minuten geraakt in het gezicht, verrekt een nekspier en kan niet goed verder spelen. Hij verlaat na ruim 20 minuten, teleurgesteld, het veld. Coen en Tim B. komen voor Tygo en Julian. Een iets te enthousiaste ingreep achterin in de 27e minuut wordt door de weer prima fluitende scheidsrechter Robin Franssen terecht bestraft met een strafschop; 2-1. Heel even wankelt het vertrouwen maar gelukkig valt het vandaag de goede kant op. In de 35e minuut is het voor de 2e (en niet laatste keer) dat Ryan met een mooi schot het net vindt na een goed gelukte ingooi van Coen (gaan een paar andere spelers nog eens op trainen…). Een pittige overtreding zorgt ervoor dat Lisse vanaf de 36e minuut 10 minuten met 10 man speelt. Posities worden tijdelijk gehusseld en met 3-1 gaan we tevreden rusten.

Na rust slaat Ryan al snel opnieuw toe. Hij kan alleen met een overtreding worden gestopt en benut zelf koelbloedig de strafschop, 4-1. Vlak daarna weer met 11 spelers en zien we een 2e helft waarin Lisse attent blijft en niet in gevaar komt. We zien weer regelmatig ouderwets goede combinaties en waar nodig goed ingrijpen achterin plus druk op de opbouw van Noordwijk. Tim R. komt in doel niet in de problemen en heeft ook een prettige wedstrijd. Leuk om naar te kijken deze wedstrijd en ook veel leuker om een verslag van te maken. Julian komt nog in het veld voor Timo die later nog door Darco wordt afgelost, iedereen wil vandaag graag spelen. De 3 spelers vooraf met halve blessures (Julian, Darco) of half ziek (Erik-Jan) halen het beste in zichzelf naar boven en knokken voor elke meter. Tactisch hebben de coaches het natuurlijk ook weer goed neergezet….. Floris laat zien dat hij de complete baas kan zijn op het middenveld met bij hem in de buurt een veel duels winnende Darco. Just werkt hard en groeit in de 2e helft ook voetballend met een paar mooie combinaties met Timo.

In de laatste 10 minuten volgt nog een toetje van de vandaag uitblinkende Ryan. Wat natuurlijk alleen kan als het hele team goed staat, speelt en werkt zoals vandaag. Met soepele voetbewegingen drijft hij de achterhoede tot wanhoop en scoort nog twee doelpunten, twee keer eindigt het met een lob over de keeper. Assists zijn er voor Julian en Jelle. Uiteindelijk dus een ruime overwinning van 6-1. Er werd goed getraind de afgelopen weken en misschien was het wel het teambuilding uitje van een 9-tal spelers naar de big M (na de training vrijdag….) dat het laatste zetje gaf tot een mooie aanloop richting de lente. Dank aan Andy voor het vlaggen en ook aan de supporters langs de kant waar het fijn was om ook Bert weer te zien.

Vasthouden nu en volgende week de trotse koploper Warmunda JO17-1 op dezelfde manier bestrijden.

Geschreven door: Marco Elderbroek