2017-03-04: FC Lisse VE2 – van Nispen VE2 (8-2)

Afmaken

Op de eerste zaterdag van maart stond de thuiswedstrijd tegen van Nispen VE2 op het programma. Uit helaas verloren, ondanks een overvloed aan kansen ! Maar zoals de oude voetbalwet luidt… Je moet ze wel maken. Met dit in het achterhoofd gingen onze spitsen van de eerste wedstrijd of naar Leicester of had studie… De voorhoede was dus iets anders dan de heenwedstrijd. En ik wil natuurlijk niet iets suggereren… Maar het leek vandaag een winwin. Leicester wint weer en VE2 wint dik met 4 goals van de der Bomber Peer !

Het zag er al vroeg in de week naar uit dat wij niet ruim in de eigen manschappen zouden zitten. Dit kwam door geplande vakanties, oude blessures en nieuwe blessures ! Maar het is toch weer gelukt om een goed stel te verzamelen voor een lekker potje ballen. En een lekker potje dat werd het zeker. Ik heb bij vlagen op goal weer staan genieten van ons aanvalsspel. Sterker nog de tegenstander gaf na afloop toe van diverse aanvallen en doelpunten genoten te hebben! Compliment voor ons allen zou ik zeggen.

De eerste 10 minuten leek het trouwens een herhaling van zetten te gaan worden met de heenwedstrijd. Voordat VE1 op veld 6 had afgetrapt hadden wij al met 2-0 voor kunnen, misschien wel moeten staan. Aardige kansen werden gemist. Maar toen was daar Peer die de ban brak en de 1-0 aan tekende. Kort hierop leek Peer eenvoudig een voorzet van Gerrit binnen te kunnen lopen, maar Gerrit had iets anders in gedachte en via de paal was de 2-0 een feit. Rust 3-0 voor. Had ook 4-0 kunnen zijn, maar op het gezellig te houden gingen wij maar mee met de protesten van de keeper van Nispen en gunde hem voorlopig de 3 goals tegen.

Tweede helft al snel de verdiende 4-0. En dan gaat het bij een keeper toch meespelen. Ga ik vandaag dan eindelijk de 0 houden…. Op zich moet het mogelijk zijn. ondanks de voorsprong blijven Sander en Duif voor mij lekker in positie staan dus nog weinig uitvallen gehad. Ja, denk ik, vandaag gaat het mij ook lukken… Maar dan. Schot van de bonkige spits van Nispen richting goal. Die ga ik hebben denk ik. Bal mist kracht dus wordt een prima redding. De Duif beseft dat ook en wil de bal ontwijken. Alleen die uitsteeksels aan de zijkant van je lichaam… De werken niet altijd mee, dus tegen de hand van de Duif en pingel tegen. Helaas niet voor de 3e keer dit seizoen een pingel kunnen pakken en dus weer niet de 0. Ja Paulus ik weet het….

Hierna nog genoeg doelpunten voor het publiek. Eindstand 8-2 en verder in het veld een prima en vooral sportieve pot !

Campos