2017-02-25: FC Lisse JO17-3 – RCL JO17-4 (1-3)

Ook RCL winnaar in duel met FC Lisse JO17-3

Het wil maar niet lukken in 2017 met FC Lisse JO17-3. De vaste volgers weten dat er goed voetbal gespeeld is in de beker en begin competitie. Alles valt ook verkeerd. Vorige week opeens een verrassend sterk SJC en vandaag een slim spelend RCL.

Vandaag met 4 invallers vanwege vakantie en blessure. Robbie, David, Mitchell en Nazir bedankt, top. Alle 4 spelers hebben overigens keihard gewerkt om JO17-3 uit het dalletje te helpen ! Ook Jochem dank voor het vlaggen.

Eigenlijk de gehele wedstrijd dus ook in de 1e helft ligt het initiatief bij Lisse. Het had anders kunnen lopen met wat geluk. Enkele aanvallen over rechts en links zijn veelbelovend, alleen ontbreekt de juiste voorzet, afwerking en soms ook nog een RCL keeper die in de weg staat. Na een kwartier de eerste aanval van RCL en die is wel raak, 0-1. Frustrerend natuurlijk maar nog niets verloren.

Het wordt duidelijk dat ook vandaag het combineren niet lekker loopt. Moeilijk om 1 echte oorzaak te vinden. Inzet is er, alleen het bewegen zonder bal waardoor je op het middenveld het verschil kunt maken gaat lastig en is de keuze voor de lange bal snel gemaakt. Op trainingen gaat het soms perfect, in de wedstrijd nu even niet. RCL is op dat gebied deze zaterdag verder. Met name het bewegen zonder bal , doorwerken na balverlies en de driehoekjes zien er af en toe goed uit. En toch is het meeste initiatief bij Lisse dat doet wat het op dit moment kan.

In de rust met elkaar gesproken hoe het beter kan en zeker kort na rust voelt het bijna als helemaal terug in de wedstrijd. Met als hoogte- en dieptepunt een voorzet na een prima aanval dat dan door een polletje raar stuitert en niemand de voet er tegenaan krijgt . RCL loert op kansjes en het is ongelooflijk, de eerste echte aanval in de 2e helft is meteen de 0-2.

De coaches grijpen in en gokken vol op de aanval het laatste half uur. 1-op-1 achterin en alles of niets. Dit heeft resultaat , de druk op RCL doel wordt groter. In de afronding zit het niet mee. Het is uiteindelijk een vrije trap op de 16 meter die door Ryan schitterend wordt binnengeschoten. Hoop sluipt in het team en langs de kant. Hoop die kort daarna de grond wordt ingeboord als RCL uit een corner de 1-3 scoort. Erg effectief en dodelijk voor het moraal van Lisse. Het zit er ook vandaag niet meer in, einduitslag 1-3.

Alle uitdrukkingen kunnen uit de kast van geluk dwing je af, winnen doe je samen en als jezelf niet scoort win je de wedstrijd niet en tot slot uithuilen en opnieuw beginnen…. Dus. Volgende week geen wedstrijd door de vakantie van 3 spelers; 2 weken om op de training met elkaar de schouders eronder te zetten voor een beter vervolg. Het zit er echt in, dat weten spelers en coaches zeker.

Geschreven door: Marco Elderbroek