2017-02-18: SJC JO17-2 – FC Lisse JO17-3 (3-1)

FC Lisse JO17-3 onderuit bij een collectief sterker SJC

Eindelijk, de 2e wedstrijd in 2017. Kans om de eerste punten in 2017 te pakken na het verlies tegen Warmunda in januari. Thuis werd in december eenvoudig van SJC met 4-0 gewonnen dus met de juiste instelling, met elkaar, de positieve flow opzoeken.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. SJC was geen schim van de vorige wedstrijd en vanaf de start minstens net zo scherp als Lisse. Zoals bijna elke wedstrijd zijn de eerste minuten voor Lisse. En met wat geluk had Julian na een paar mooie loopacties Lisse op voorsprong gezet. Helaas, de keeper van SJC laat direct zien dat hij niet gepasseerd wil worden en red meerdere keren.

Na de eerste 10 minuten krijgt SJC meer grip op de wedstrijd en wat opvalt is dat zij positioneel en zonder bal veel en slim lopen. Hierdoor heeft het middenveld van Lisse moeite om het spel te maken en drogen de combinaties op. Met lange ballen ontstaat er nog af en toe gevaar maar SJC is vandaag opeens erg sterk. En SJC komt op 1-0 als na 20 minuten een bal uit de kluts voor de voeten valt van een SJC speler die vrij doorloopt en langs de keeper binnen schuift.

Tot aan de rust geen bijzonderheden meer. Met name de samenhang tussen de linies en het bewegen na balverlies is bij SJC als collectief beter op orde. In de rust weten de spelers zelf prima de pijnpunten te benoemen. Afgesproken wordt om een centrale verdediger door te laten schuiven bij balbezit zodat het middenveld wordt versterkt. Het begin van de 2e helft dringt Lisse aan en met wat geluk kan de 1-1 vallen. Uit een op dat moment zeldzame uitval is het echter SJC dat met een afstandsschot op 2-0 komt. Die klap komt hard aan en SJC wordt weer voetballend en als collectief de bovenliggende partij.

Als dan ook nog de 3-0 valt na weer een ongelukkige kluts die door SJC dankbaar in de korte hoek wordt binnengeschoten, breekt het definitief bij Lisse. Het lukt niet vandaag, ondanks dat er door veel spelers hard wordt gewerkt. Vlak voor het einde vindt Ryan 1 keer de ruimte om door de defensie te breken en met 3-1 de stand iets draaglijker te maken.

Vooruit kijken, het plezier en de passie terugvinden en daarna punten pakken. Volgende week een nieuwe kans tegen RCL.

Geschreven door: Marco Elderbroek