2017-02-18: FC Lisse O13-9 – RCL O13-7 (1-1)

Lisser Leeuwen knokken zich in 2e helft naast RCL 

Vandaag moesten de Lisser Leeuwen tegen de Racing Club uit Leiderdorp, een tegenstander die ons wel ligt. Immers, de eerste wedstrijd was in gelijkspel geëindigd. Er was aan de kant van de leiders genoeg reden om eens goed te kijken hoe onze mannen uit de lange rustperiode gekomen waren. Afgelastingen doen meestal niet het beste met een team.

Onze vrees was natuurlijk ongegrond, want voetballen kunnen we nog steeds. De eerste helft hadden we genoeg kansen, maar zoals een aloude voetbalwet al zegt, als je niet scoort, kan je hooguit gelijkspelen. Erger was nog dat we ons in de eerste helft een beetje opzij lieten zetten door een veel fellere tegenstander. De meeste duels werden verloren en de scherpte ontbrak, ondanks de vele doelpogingen van ons. We gingen rusten met een 0-1 achterstand.

Tweede helft was een ander beeld, veel positiever. Er werd weer gevochten, we werden brutaler en we waren weer de baas op het veld. Een doelpunt kon niet uitblijven. We sloten af met een toch wel tevreden gevoel, het was een verdiend gelijkspel geworden en we hebben laten zien dat we ook kunnen knokken als het even tegenzit. Voor de volgende week is het nog even afwachten, in verband met de vakantie zijn er sowieso 6  jongens niet, dus of het doorgaat is nog onzeker. In ieder geval konden wij als leiders met een zeer goed gevoel weer naar huis en weet ik zeker dat we met zo’n inzet als in de tweede helft punten gaan pakken.

Leider Sander, ook wel El Positivo genaamd………en niet zonder reden!