2017-02-04: Rijnsburgse Boys VE 1 – FC Lisse VE 2 (2-9)

Wintersport

Na de tegenvaller tegen SVC’08 was het de grote vraag of, en hoe VE 2 zich zou herpakken. Rijnsburgse Boys zou het slachtoffer moeten gaan worden. Met Campos op de fiets en de rest met de auto waren we ruim op tijd op de Middelmors. Het vlaggenschip aldaar ging met een comfortabele voorsprong de rust in, maar zou dit in de tweede helft uit handen geven. In ons team Ferrier weer aanwezig om bij te springen ivm de nodige blessures en andere kwalen. Marek was weer terug van de wintersport (daarover later meer…)

De eerste slag is een daalder waard en de eerst winst was voor ons ! Met dank van de meneer van de kleedkamer-indeling want die plaatste ons in de thuiskleedkamer. RBB nam dit verlies met verve en vertrok zonder morren naar een andere kleedkamer. Dan de wedstrijd. RBB kwam aardig uit de startblokken en wij waren zoekende. RBB had het balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Na enige tijd kwamen wij meer in de wedstrijd en via een goed uitgespeelde aanval kwamen wij op 1 en 2-0 ! Door een onachtzaamheid echter snel weer 2-1. De 0 kon weer de ijskast in voor deze week… Prachtige aanval leverde weer een marge van 2 op. Voetballend waren wij heer en meester. Bij een poging om voetballend op te bouwen werd niet handig balverlies geleden en zo stond het met rust weer 3-2.

Tweede helft was compleet anders dan de eerste. Of het nou aan onze omzettingen lag, het kunstlicht of de man bij RBB met een draaicirkel van een mammoettanker die op Bas in de steek liet de tweede helft… Feit was dat het verdomd koud was op doel en de mannen in het geel/zwart sporadisch nog in de buurt van het Lisse doel kwamen. Veteranen twee bleef goed voetballen en de ene aanval was nog mooier van dan de andere ! En leverde ook vele goals op de tweede helft.

De teller stokte bij 9 en toen vond de man in het spreekwoordelijke zwart het wel genoeg en werd de warmte van de kleedkamer opgezocht. Maar de 10 was zeker haalbaar vandaag. Bassie had het vizier niet altijd scherp of was het nou het kunstgras ? Of toch medelijden met de tegenstander. Feit was dat het knapper leek om hem naast en op de lat te krijgen ;-).

En dan nog de wintersport… Tja. Op 7-2 mochten wij een pingel nemen. Deze ging helaas mis. Feit is dat de laatste pingel die werd gemist ook door Robin was en Marek ook aanwezig was die wedstrijd. Hierna ging hij twee zaterdagen skiën en werden geen pingels gemist. Vandaag was Marek weer aanwezig en weer miste Robin zijn Pingel. Ik denk dat hij daarom tijdens de wedstrijd aan Marek vroeg om weer te gaan skiën….Mannen zoals de nummer 19 van RBB tijdens de wedstrijd al zei: “kusje erop”

Campos