2017-01-28: SVC’08 VE 2 – FC Lisse VE 2 (4-2)

Tja…

De laatste wedstrijd van 2016 was een leuke pot tegen de Scheveningse Veteranen van SVC’08. Voor SVC was dit ook gelijk hun laatste wedstrijd tot de return ! Wij hadden tussendoor twee prima potten op de mat gelegd tegen de virtuele koploper FC Boshuizen. Vol goede moed togen wij dus naar Den Haag. Het was wel weer zeuren om genoeg spelers te krijgen ! Het blijft een dingetje dit seizoen. Maar met wat geregel met het thuisfront kwam het ook deze keer weer goed ! Zoals mijn Spaanse Neef altijd zegt: Alles komt goed.

Dan de wedstrijd. De warming-up ging goed zullen we maar zeggen… Na 10 minuten keken wij tegen een 3-0 achterstand aan. Volgens de tegenstanders verslag kwam dit door hun beste kwartier van het jaar. Ik denk dat wij hier ook erg aan bij hebben gedragen. 3-0 door drie persoonlijke fouten, mag eigenlijk niet gebeuren ! Maar ja, genoeg daar over. Edgar schoof binnen het kwartier de 3-1 binnen. Hierna bleven wij wel drukken, maar gaven ook nog genoeg kansen weg. En als wij dan gevaarlijk werden, zag de vlagger een bekende aan de overkant van het veld waar het met de vlag even naar wilde zwaaien ! Opmerkelijk was wel dat die bekenden alleen kwamen als wij gevaarlijk hebben…. Rust 3-1 achter.

Op zich niets aan de hand. Tweede helft goed uit de startblokken en via een prachtige aanval met een voorzet vanaf praktisch de achterlijn een prima goal van Edgar. SVC ging ook netjes met de bal naar de middenstip. Echter met het wisselen van helft was ook de bekende van de vlaggen naar de overkant gegaan en die had blijkbaar zijn hand opgestoken. En ja, dan moet je wel terugzwaaien. Mij is alleen niet duidelijk waarom de scheids dit overnam… Maar goed, ook dat gebeurd op ons niveau. Helaas. Die van Basten is zo gek nog niet met zijn vernieuwingen. En dan hoeft het niet op alle niveau’s, maar op het niveau vergane glorie scheelt het een heleboel irritaties.

Hierna namen de irritaties in het veld wat toe. Met wat natrappen van de kleine verdediger onder de neus van de scheids. Doorspelen vond deze… Gelukkig waren er wijzen aan de kant die hem naar de kant haalden. Na een uitbraak van SVC weer 2 man op Campos af. Er werd afgelegd en de spits dacht nog even rustig naar het doel te dribbelen. Daar zag Campos zich al reddend optreden en er nog een een corner uit te slepen… Echter op het moment van sliding, schot in het lege doel. Gevolg enkeltje geraakt en terecht rood voor Campos. Maar wat daarna weer allemaal gezegd wordt, kan echt niet op een veld… Maar goed, ook daar is genoeg over gezegd.

Na het douchen begreep ik dat wij nog 1 keer met 10 man hebben gescoord. Na een leuke thuiswedstrijd, dus een wat mindere uitwedstrijd. Volgende keer beter. Te beginnen zaterdag op verplaatsing in Rijnsburg.

Campos.