2017-01-14: FC Lisse VE 2 – FC Boshuizen VE 1 (6-6)

Wat een einde

Lang was er spanning of de wedstrijd door kon gaan gedurende de week. Iedere dag waren er code oranjes. Maar omdat de velden in prima conditie zijn ging alles gewoon door bij de FC en mochten wij aantreden tegen Boshuizen. Vooraf al wat informatie over ontvangen via VE1. Echter wat is deze informatie waard als er om 15.10 uur nog geen tegenstander te bekennen is. Wat vreemd was want de sleutel van de kleedkamer was wel opgehaald. Na een zoektocht op het sportpark bleek dat de heren het buiten wat koud vonden en binnen aan het wachten waren op speler 10.. Met enige vertraging dus begonnen tegen 10 Leidenaren. Maar wat maakt het uit dat je er 10 hebt als je de beschikking hebt over zo’n spits ! Eerste 25 minuten was deze beste jongen niet te verdedigen en keken wij tegen een 4-1 achterstand aan…

Omdat wij nog wat terug deden gingen wij rusten met 4-3 achter. Tweede helft zouden we orde op zaken moeten stellen. Maar na enige druk van ons, was het spitsie er weer vandoor en was de marge weer 2. Dit bleek tot 6-4. Nog 15 minuten te gaan dus alles nog mogelijk. Na de aansluiting door die Duitser, gingen wij weer vol voor minimaal een punt.

Voor de laatste goal begin ik even aan een nieuwe alinea. Dit omdat hij zo mooi was. Boshuizen is in de aanval. Schot op doel maar prooi voor mij. Rutjes seint diepe bal ! Uittrap niet helemaal lekker geraakt, dus ipv Rutjes wordt Frank bereikt. Die neemt knap aan en bewijst over inzicht te beschikken. Frenkie had de keeper net iets te ver zien staan dus schiet direct op goal vanaf de middenlijn. En met een prachtige boog belandt de bal netjes in het net. Prima goal om de wedstrijd mee af te sluiten ! Al zat er 1 minuut voor tijd nog meer in wanneer de bal net wat zuiverder werd gespeeld.

Volgende week de herkansing op de kade in Leiden. Kijken of het weer lukt om 17 man op de been te brengen…

Campos