2016-12-03: FC Lisse JO17-3 – SJC JO17-2 (4-0)

Wat een goede wedstrijd van FC Lisse JO17-3

Het was een aardige puzzel deze week bij FC Lisse JO17-3. Twee flinke blessures (keeper Tim en Timo, die wel als supporter aanwezig waren !) plus Kasper een weekend weg. Met medewerking van diverse coaches en andere partijen, waarvoor onze grote dank, stond er toch een mooie 13 mans selectie klaar voor een revanche voor het bekerverlies tegen SJC begin oktober.

Als keeper wilde Arwin vanuit JO17-5 ons helpen, was ook Jesper vanuit JO15-3 beschikbaar en keerde Job na een korte selectie stop terug op het veld, allemaal top ! En tot slot was daar weer Frank die ons, na het tevergeefs wachten op een scheidsrechter van FC Lisse 3, kwam redden door voor de 2e keer dit seizoen de stand-in scheidsrechter te zijn (waarbij zoon Jelle dan weer de vlag de 1e helft overnam). Met zoveel samenwerking kon het toch haast niet mis gaan.

FC Lisse start flitsend en misschien was dit wel de beste 1e helft van het seizoen. Job en Jesper spelen vanaf links alsof ze al jaren in dit team meedraaien en staan vaak midden tussen de driehoekjes met Floris, Tim, Darco en de wisselend mee opkomende verdedigers. De druk op SJC was groot en overrompelend. Na 1 minuut al de 1e kans via Julian vanaf rechts na een combinatie tussen Jesper en Darco. Gevolgd door Darco die verwoestend uithaalt en de bal op de neus van de tegenstander het doel uit ziet gaan. Als vervolgens Job op de keeper stuit na een combinatie met Darco, Coen op Julian voorgeeft die overtikt en Darco op de paal schiet en de rebound er ook niet in gaat kijken de coaches elkaar aan: het is schitterend maar het wordt toch niet zo’n net niet wedstrijd ? Omdat het middenveld duidelijk voor Lisse is komt SJC moeizaam in de buurt van het Lisse doel. Arwin was goed warm voor de wedstrijd maar hoeft bijna niets te doen. Tygo, Erik-Jan, Ryan en Coen houden SJC weg van kansen, verdedigen fel en toch bijna altijd op de bal.

In de 16e minuut is het dan toch raak. Julian weet vanaf rechts Job te vinden bij de 2e paal: 1-0. SJC is nog niet bekomen van het moment als Lisse al weer opduikt bij het doel, 2x wordt de bal nog geblokt maar dan is daar Tim als 3e die de bal via de paal geplaatst binnen schiet: 2-0. De verdere 1e helft wordt niet gescoord, wel heerlijk gevoetbald. Just komt voor Jesper in de 30e minuut en draait moeiteloos mee in het goede spel. Ook over rechts is het spel verzorgd en weet Tygo steeds Julian aan te spelen of Floris waarbij Tim slim naar binnen trekt. In de 35e minuut nog een vrije trap op de rand van de 16 meter. Tim mikt richting 2e paal en ziet de bal net voorlangs gaan.

De rust breekt aan en Cor herinnert de spelers eraan dat de laatste 10 minuten al iets feller waren van SJC en dat zij ongetwijfeld een schepje er bovenop gaan doen dus vanaf de start weer scherp. Jelle komt centraal achterin erbij en Ryan schuift naar het middenveld. Floris gaat rechtsvoor en Julian in de wissel.

Verslag van de 2e helft is korter omdat schrijven en vlaggen niet tegelijk lukt. Het plezier en de passie blijf ervan af spatten bij Lisse en SJC doet zeker meer mee dan in de 1e helft maar weet niet heel vaak gevaarlijk te worden. De paar gevaarlijke momenten worden door Arwin onschadelijk gemaakt als het de verdedigers een keer niet lukt. Eigenlijk is het vlak na rust al beslist. Ryan neemt een corner vanaf rechts en opnieuw anticipeert Job het snelst en weet bij de 1e paal zijn hoofd tegen de bal te drukken: 3-0 ! Geweldig om te zien. En steeds maar weer zie je de spitsen van SJC verhit en moedeloos mee rennen met opkomende Lisse verdedigers die ook als het middenveld een keer een duel niet wint vlak daarachter klaar staan om toe te slaan. Toeslaan doet Lisse nog 1 keer in de 65e minuut als Coen vanaf links Ryan bereikt die de 4-0 binnen weet te tikken na zichzelf goed vrijgespeeld te hebben. Een 2e goal van Ryan hangt in de lucht, alleen moet hij net nog een beweging maken voor de stift en is de keeper snel uitgekomen(de keeper van SJC heeft overigens nog behoorlijk wat tegen gehouden). Ook Jelle heeft nog de wekelijkse vrije trap, deze keer hard maar niet verder dan de muur.

In het laatste deel van de wedstrijd komen Julian en Jesper nog voor Floris en Job. Het maakt allemaal niets uit. Het is mooi om te zien dat spelers op meerdere posities moeiteloos het spel oppikken zoals Floris en Ryan. Wie goed kijkt ziet ook Darco de hele wedstrijd letterlijk worstelen met 1 of 2 verdedigers en vele duels winnen. Ook de honger naar meer bij alle spelers is mooi te zien; in de 70e minuut zet Darco druk en wordt dat positie voor positie doorgepakt en komt SJC niet aan uitverdedigen toe. Of zoals Cor later op de avond nog appte en daarmee alles zei wat ik dacht: : “Wat hebben we een goede wedstrijd gezien van de boys, gaaf hoor. Trotse leiders!!”.

Geschreven door: Marco Elderbroek