2016-11-26: Noordwijk JO17-2 – FC Lisse JO17-3 (1-0)

Pech, geknokt, geen beloning

Met 12 spelers (Julian weekend weg) naar Noordwijk waar we in de bekercompetitie niet best hadden gespeeld en 2-1 verloren. Tijd dus om als koploper in de competitie te laten zien dat FC Lisse JO17-3 beter wil en beter kan. Met als tips: Geen onderschatting, voetbal vandaag zoals je traint dus scherp, in beweging met en zonder bal. Het is schitterend voetbalweer, kortom wat kan er nog mis gaan ?

Het 1e kwartier van de wedstrijd ligt het initiatief bij Lisse en is tegelijk Noordwijk fel(ler?) en scherp op de bal en in de duels. De spelers van Lisse worden gedwongen snel te spelen en niet altijd lukt dat even zorgvuldig. Toch zijn er al 5 mogelijkheden voor Lisse in het 1e kwartier. Eerst een schot van Floris dat over het doel gaat waaraan een mooie actie van hem aan vooraf gaat. Daarna een prachtige voorzet van Ryan waar Just zijn hoofd bij de 2e paal niet goed tegenaan kan zetten. Coen komt op (dat doet hij wel vaker), zet door in een paar duels en kan alleen niet het doel goed vinden. Nog een schot van Ryan en Floris die in de 16e minuut de keeper op zijn weg tegenkomt. Geen slecht begin, alleen eindigt daar het echte overwicht al en komt de FC Pech op onze weg.

In de 17e minuut krijgt Lisse de bal niet weg uit de verdediging en wordt een sliding op de bal (misschien omdat het schuin van achter is..) toch bestraft met een vrije trap voor Noordwijk. De speler van Noordwijk schiet hard en om de muur heen in de hoek, 1-0 uit de 1e echte mogelijkheid voor Noordwijk. Dat is domper. Timo komt na 20 minuten in het veld voor Erik-Jan en Lisse wil de wedstrijd weer oppakken. Tot in de 30e minuut als keeper Tim botst met een tegenstander en met een bloedende en blauwe knie niet meer verder kan. Jelle vervangt Tim in het doel en Erik-Jan komt weer terug in het veld.

Afgezien van een schot van Darco lukt het in de 1e helft niet om te scoren en op weg naar de kleedkamer wordt duidelijk dat zowel Ryan (teen) als Timo (lies) ook aangeslagen zijn waar de wissel al is opgebruikt. Oei, dat was niet de bedoeling uiteraard. De wonden worden beoordeeld en het is op weg naar het veld zeker dat we niet met 11 spelers door kunnen. Ryan strompelt naar een positie voorin en Timo heeft een zware liesblessure opgelopen en kan niet verder.

Het beeld van de 2e helft is dan ook het beeld van een knokkend FC Lisse dat er alles aan doet en moet doen om Noordwijk aanvallend tegen te houden en via de counter op een kansje loert. Het is knap hoe er wordt geknokt voor elke meter. Jelle staat te keepen alsof hij nooit anders heeft gedaan en geniet zichtbaar van alle achterballen die hij heerlijk naar voren knalt. Verdedigers Tygo, Erik-Jan, Kasper weten echt vaak de duels te winnen maar onbetwiste koploper in onverzettelijkheid is vandaag Coen die steeds weer mee naar voren gaat als het kan en niet is af te stoppen (het vraagt van de anderen soms wat improvisatie in verdedigend opzicht).

Tim B., Floris en Just doen wat ze kunnen op het middenveld en weten regelmatig de twee spitsen Darco en Ryan in het spel te betrekken. Het is lastig met 1,5 speler minder. Gelukkig herstelt Ryan in de loop van de 2e helft en na de 60e minuut zijn er nog een aantal vrije trappen die met wat geluk ook de 1-1 had kunnen zijn. Ryan en Darco hebben het geluk echter niet aan de Lisse kant. Complimenten ook voor Noordwijk dat in hun felheid de grens opzoekt maar er toch eigenlijk niet ver overheen gaan, een aantal sterke spelers heeft en vol voor de overwinning strijden. In de laatste minuten gaat Coen nog mee in de aanval, zijn de uittrappen van Jelle nog harder en verder en hoop je op dat ene geluksmoment. Helaas het blijft 1-0 en het is letterlijk wonden likken, uithuilen en opnieuw beginnen.

Tim R. en Timo beterschap en woensdag pakken we de draad weer op. Het was de wedstrijd waarvan je wilt dat hij niet voorbij komt. En een topteam is het FC Lisse JO17-3 want ook na de wedstrijd natuurlijk grote teleurstelling in de kleedkamer maar ze dragen het verlies als profs. Geknokt, verloren, niet gebroken!

Geschreven door: Marco Elderbroek