2016-11-14; Auto Meerstad / Van Gerven – CNB Florateam (beker)

Bekervoetbal op zijn mooist 

De bekerstrijd wordt dit jaar geopend door Auto Meerstad/Van Gerven uit de A-poule en CNB Florateam dat uitkomt in de B-poule. Inzet over 2 bekerrondes is een plaats in de volgende ronde in deze prestigieuze bekerstrijd met beide finales op de slotavond. De beste 18 teams plaatsen zich voor de strijd om de Mitsubishi Polderman-bokaal en de nummers 19 t/m 36 gaan door om de Kapper Thijssen-cup. Voor alle teams is er dus, na beide voorrondes, sowieso nog een bekerwedstrijd.

Na dit voorwoord breekt de wedstrijd onmiddellijk los en hoe. Binnen 30 seconden kogelt Martin namens Auto Meerstad de 1-0 achter goalie Hans. Ook in de volgende fase zijn er volop kansen voor Auto Meerstad met tussendoor 2 schotjes van Rob en Marco. Er komt meer pit in het spel bij CNB als Stefan Weijers het veld betreedt en na 10 minuten spelen, tekent hij dan ook voor de gelijkmaker. Bij Auto Meerstad voetbalt goalie Ramon ver mee met alle risico’s die daarbij horen. Een pass van zijn voet wordt onderschept door Anton die vervolgens van grote afstand de 1-2 op het bord zet. Met nog een kleine 5 minuten op de klok moet Auto Meerstad nu toch echt gaan komen. Ook bij CNB kan Hans niet op zijn goal blijven staan en ook hier gaat het bijna mis. De hoge bal van Martin mist echter de juiste richting. Met nog 2 minuten te gaan in deze eerste wedstrijd dringt Meerstad echt aan en krijgt via Mike ook een grote kans. 30 seconden voor rijd redt Hans miraculeus op een inzet van Dennis van dichtbij. Zo eindigt deze eerste wedstrijd, na rust beginnen we wederom met de brilstand, in een 1-2 overwinning voor CNB Florateam. In dit korte bekerformat is er dus alles mogelijk…..

Ook in de 2e wedstrijd zien we vanaf de aftrap hetzelfde beeld; Auto Meerstad gaat gelijk in de aanval en komt via Dennis na 1 ½ minuut op voorsprong. Vervolgens houdt Meerstad druk naar voren maar de laatste pass komt steeds net niet aan. De druk met een ver meevoetballende Ramon houdt echter aan maar aan de andere kant krijgt Rob een megakans. Rust wordt er geroepen vanaf de bank en Rob vat dit zeer letterlijk op. Zo rustig als hij de bal probeert binnen te lopen, geeft Martin nog de kans om er een voetje voor te steken. Rob mist dus jammerlijk maar maakt dit snel goed door toch de 1-1 binnen te werken. Lang blijft deze stand niet staan want vanuit de draai verschalkt Mike Hans in de korte hoek. Vier minuten voor tijd wordt de wedstrijd definitief beslist met de 3-1 van Dennis. De 4 en 5-1 die nog volgen zijn nog voor het doelsaldo en om de eerste helft een beetje verder weg te poetsen. De bekerstrijd is begonnen mates.

Verslag Allsports4U/Interplan Bouwsupport.