2016-11-12: Foreholte JO17-3 – FC Lisse JO17-3 (2-6)

Een ijzersterke 1e helft als basis voor de 3e overwinning FC Lisse JO17-3

De zaterdag was al een tijdje begonnen op het moment dat de spelers van FC Lisse JO17-3 de warming up starten in Voorhout. Een warming up die abrupt wordt onderbroken door een onwaarschijnlijke knokpartij op het veld naast ons waar twee JO19-teams spelen, ongelooflijk en triest. Terug toch maar naar ons veld; vandaag met 12 spelers tegen Foreholte JO17-3, Kasper weer op HBO-jacht.

De eerste minuten lijken een wedstrijd aan te kondigen van kleine verschillen waarbij een licht voordeel is te zien op het middenveld voor Lisse waar Ryan de lijnen uitzet met de ervaren en technische Floris op rechts en Just die stofzuigt als het moet en mee combineert als het kan. En dan vanaf de 7e minuut ontstaat er een beeld dat in ieder geval Julian nog wel eens terug zal draaien of dromen. Na 20 minuten staat het namelijk 0-4 en heeft Julian een hattrick plus 1. Alles lukt en hij wordt daarbij ook precies op zijn sterkten gebruikt door het team: snel in de diepte en kracht in het duel. En niet te vergeten vandaag dus ook nog eens een neus voor het doel. In de 7e minuut diep gestuurd en na een 1e net niet poging is de rebound raak 0-1 gevolgd in de 12e, 15e en 20e minuut door vergelijkbare doelpunten, in mijn hoofd zie ik niet meer precies hoe de doelpunten vielen maar ik zie wel steeds Julian diepgaan, duel winnen na een corner of vrijgespeeld worden en scoren, ongelooflijk. En wat minstens zo is blijven hangen was dat Ryan bij elke goal in de voorbereidende pass/assist/corner betrokken was. Alsof het niet genoeg was werd er in deze fase ook nog eens door alle spelers met passie geknokt voor elk duel op een voetballende manier. Een compliment voor beide teams en gaaf om te zien.

Af en toe heb ik iets opgeschreven en weet ook dat niet alle mooie acties zijn genoteerd. Timo heeft vlak voor mijn neus een mooie passeeractie langs de lijn waarna de meegekomen Jelle gevaarlijk wordt. Floris laat met meerdere acties zien een belangrijke speler te zijn bij het inspelen en de opbouw naar de aanval. Zoals altijd ook Darco hard werkend en kansen creërend voor zichzelf en anderen. Achterin staan de vertrouwde namen Coen, Tygo en het centrum Erik-Jan en Jelle plus keeper Tim R. De kracht is dat tot aan de achterste linie de wil is om waar kan naar voren te stappen en om en om de aanvalsopbouw te versterken. Ik val in herhalingen, het is mooi om dit elke wedstrijd terug te zien. Al is dan soms de organisatie achter niet altijd direct weer op orde, de druk naar voren kunnen houden is veel waard.

Na 20 minuten komt Tim B. voor Tygo en moet Floris tijdelijk naar rechtsachter. Lisse voetbalt comfortabel met de 0-4 voorsprong en wordt zeker scherp gehouden door Foreholte die spelen of het 0-0 staat. In de 29e minuut valt de 1-4 uit een corner. De bal verdwijnt via een speler van Foreholte onhoudbaar voor keeper en verdediging van Lisse in de dak van het doel. Geen paniek want de score wordt nog voor rust opgevoerd, naar 1-6! Een aanval eindigt in de 33e minuut via Julian en Darco in de rebound bij Timo die de 1-5 attent binnentikt. Vervolgens weer een paar minuten later is het opnieuw Julian die deze keer Darco vrijspeelt die zijn verdiende goal meepakt, 1-6. Wat een fantastische 1e helft. Bijna nog een stiftje van Darco voor de 1-7 maar dat was eigenlijk ook echt teveel geweest.

In de rust naast de uiteraard positieve stemming elkaar gewaarschuwd voor onderschatting want het is echt niet zo dat Foreholte veel slechter voetbalt. Tim B. heeft helaas last van zijn knie en gaat de 2e helft weer naar de kant waardoor de startopstelling weer wordt neergezet.

Na rust is het Foreholte dat de aanval opzoekt en het is even goed en scherp verdedigen. Net als in de 1e helft geven Coen en Tygo weinig ruimte weg aan de spitsen van Foreholte om over de vleugels gevaarlijk te worden en Coen gaat ook gewoon onder de druk vandaan nog vaak mee naar voren waar Just zijn positie dan goed overneemt. Ongeveer 10 minuten na rust is het spelbeeld weer gelijk opgaand. Een mooie counter met Just en Darco , onderscheppingen op het middenveld door Ryan, het zijn zo maar een paar fraaie momenten. Tim R. keept een prima wedstrijd en heeft een paar goede reddingen. Kortom, het lukt Foreholte niet om het gat te verkleinen en bovendien speelt Lisse geconcentreerd mee en krijgt ook nog kansjes op meer goals maar dat lukt niet. In de 63e minuut een vrije trap voor Lisse, een meter of 30 van het doel dus een Jelle moment. Wat volgt is weer een geweldige knal en weer een keeper die fantastisch redt.

Ondertussen heeft Julian na een duel last van zijn achillespees waardoor hij op halve kracht doormoet. Met nog 10 minuten te gaan constateer ik een ontspannen sfeer op de bank waar Esther en Tim B. voor vandaag Cor prima vervangen (die via de app van minuut tot minuut de wedstrijd volgt). In de 82e minuut nog een fraaie combinatie tussen Ryan en Timo dat net weer geen doelpunt wordt. Het slot is echter voor Foreholte dat hard blijft werken en de verdiende 2-6 scoort. Te laat om het nog qua stand spannend te maken maar wel al een waarschuwing voor ons voor een volgende wedstrijd tegen hen. Voorlopig is de koppositie in de competitie echter voor ons dankzij onder andere het Julian-kwartiertje.

Geschreven door: Marco Elderbroek