2016-11-08; Helios Bloemenexport – MZ Recruitment & Interim (3-4)

MZ Recruitment verslaat koploper Helios

Dinsdag 8 november moest koploper Helios aantreden tegen MZ Reqruitment. Het zonder wissels spelende Helios keek al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan doordat Robin Fransen doeltreffend uithaalde. Het was echter de in de eerste helft ongrijpbare Ameral Rijgersberg die Helios nog voor rust op een 2-1 voorsprong zette. MZ had deze achterstand aan zichzelf te wijten daar het in een te laag tempo speelde om voordeel te halen uit het feit dat Helios geen wissels op de bank had zitten.

Na rust probeerde MZ de druk op te voeren door Helios al vroeg aan te pakken. Dit had succes in de zin dat Helios moeite had om op te bouwen. Het maakte MZ echter ook kwetsbaar voor de counters van Helios. Een van die counters leidde tot een corner die door wederom Ameral uit de draai fantastisch via onderkant lat werd ingeschoten: 3-1. MZ zette vanaf dat moment alles op de aanval. Ze probeerden Peer in de spits aan te spelen en dan bij te sluiten voor het afstandsschot. Of Peer probeerde zelf via zijn handelsmerk, wegdraaien en schieten, het net te vinden. De energie die MZ in de wedstrijd stak wierp zijn vruchten af. Eerst was het Sander Paardekooper die de bal onhoudbaar via de lat inschoot en zo de achterstand verkleinde tot 3-2. Twee minuten later was de stand weer in evenwicht toen Marko v.d Zijden na een goede assist van Peer het doel trof. Het begon er steeds meer op te lijken dat het zonder wissels spelen Helios ging opbreken. Ze konden de laatste minuten bijna alleen nog maar verdedigen. Slechts sporadisch wisten zij nog op de helft van MZ te komen. Maar dat was wel bijna genoeg om de 3 punten te pakken want wederom was Ameral dicht bij een goal. Slechts de paal kon een treffer voorkomen. Het pakte nog slechter uit voor Helios omdat vlak voor tijd Richard Kievit wel voor MZ wist te scoren en zo de 3 punten bij MZ in de tas gingen.

Een mooie en zwaar bevochten overwinning van MZ. Een puntendeling had, denk ik, de verhoudingen echter beter weergegeven. Een mooie pot mannen!

Verslag JAX