2016-11-05: Ter Leede JO17-2 – FC Lisse JO17-3 (2-5)

FC Lisse JO17-3 wint uiteindelijk overtuigend ook de 2e competitiewedstrijd

Een maand na de spannende bekerwedstrijd bij Ter Leede (2-3 winst) staan de spelers van FC Lisse JO17-3 opnieuw in een winderig Sassenheim voor de competitie. Zonder Kasper maar met Nazir (dank je wel !) dus toch met 2 wissels.

De opdracht aan de spelers is niet ingewikkeld: speel en combineer zoals we trainen. Durf te spelen en beweeg ook na een pass goed door. Coach elkaar en als iemand vraagt speel de bal. Natuurlijk is er een kleine extra factor bij de uitvoering in de praktijk, namelijk een tegenstander die ook graag wil winnen. En Ter Leede laat van begin tot het eind zien dat het in een wedstrijd ook op knokken en doorzetten (passie) aankomt. Het mooie van dit FC Lisse team is dat we daarvan op de meeste zaterdagen ook voldoende in huis hebben.

Het begin is rommelig, Ter Leede dwingt Lisse, door vroeg druk en storen, om extra snel te combineren en de zuiverheid is nog niet direct aanwezig. Dan valt extra op dat te veel spelers uit stilstand meedoen. Dat hadden de coaches er dus bij moeten vertellen, niet alleen na een pass door bewegen ook zonder bal bewegen. Toch is Lisse het meest in balbezit en heeft de meeste dreiging naar voren. Echte kansen ontstaan niet en dan is het in de 10e minuut plotseling al raak. Tim stuurt de razendsnelle Nazir op pad richting het doel en Nazir faalt niet, 0-1 ! Dat is niet verkeerd en geeft meer vertrouwen in het spel. Ter Leede stapt niet achteruit en blijft druk zetten op elke combinatie zodat elke meter wordt bevochten. De passie is goed en de teams houden wat dat betreft elkaar zeker in balans.

In de 18e minuut is het moment dat wekelijks terugkomt: een vrije trap van ver en daar is Jelle… nee ook deze week nog niet raak, wel hard en zuiver, de keepster wankelt even en red dan prima. Kort daarna een vrije trap voor Ter Leede ook van ver en getsie, die bal vliegt, gedragen ook door de wind, er wel in, 1-1. Geen paniek, wel een tegenvaller. Direct de eerste wissels. Afgesproken dat we vandaag elke 20 minuten 2 wissels doen. De verdediging komt tijdelijk onder aansturing van Ryan die Erik-Jan vervangt en Darco neemt de spits positie over van Nazir. In het vervolg van de 1e helft zien we weer een aantal mooie combinaties tussen middenveld en voorhoede. Driehoekjes worden soms zelfs vierkantjes met o.a. Floris, Tim, Ryan en Darco, alleen nog zonder eindresultaat. Darco maakt in de 30e minuut een mooie individuele actie en raakt de kruising. Ryan (die steeds beter in vorm komt) vindt in de 37e minuut Tim B. die stuit op de keepster.

Vlak voor rust weer een gevaarlijke vrije trap van Ter Leede die via onderkant lat net wel/net niet in of uit het doel stuitert. Lisse komt goed weg en met 1-1 wordt er gerust. Belangrijkste extra tips in de rust zijn het breed houden voorin waardoor ruimte blijft voor de centrumspits en middenveld. En het al eerder genoemde bewegen na het passen van de bal en het bewegen en gaten durven pakken zonder bal. Het moet kunnen de 2e helft. Nazir en Erik-Jan komen terug voor Timo en Floris. Ryan schuift door naar middenveld en Nazir vanaf hangend linksvoor.

Het duurt 7 minuten voordat Lisse toeslaat. Wat opvalt is dat Just steeds de opbouw van Ter Leede stoort en na weer zo’n actie is het Nazir die een terugspeelbal onderschept en zijn 2e goal scoort, 1-2. Het team staat goed bij Lisse en er wordt doorgepakt. In de 55e minuut is er Julian zijn moment, hij scoort na goed doorgaan de 1-3. Gevolgd door een schot van Tim B. in de 59e minuut, net over en van Nazir in de 62e minuut. Kort daarop weer Darco met actie en schot maar het blijft 1-3. Nog gezegd dat ook vandaag de verdediging met Coen en Tygo op de flanken en Jelle en Erik-Jan (tijdelijk ook Ryan) weer goed spelen, vaak onderscheppen en aan de basis staan van een aanval of mee opkomen.

De laatste 20 minuten komen Floris (op linksachter !) en Timo voor Coen en Just. Eigenlijk weinig problemen totdat in de 68e minuut een bal tegen de arm gaat en Ter Leede een penalty krijgt. Tim R. kan niet redden, 2-3 en toch nog spannend. Ter Leede zet alles op alles ondanks een toch echt beter voetballend Lisse. En dat wordt uiteindelijk beloond door de 2-4 uit een combinatie met Nazir, Julian en tot slot de goal van Ryan in de 77e minuut en vlak voor het einde uit een corner opnieuw Ryan die attent de 2-5 intikt. Een verdiende, toch nog ruime overwinning. Volgende week naar Foreholte.

Geschreven door: Marco Elderbroek