2016-11-05; FC Lisse O13-9 – VVSB O13-5 (3-2)

FC Lisse O13-9 pakt eerste winstpartij in competitie 

De tweede wedstrijd op dit niveau zou ons laten zien hoe wij er echt voor stonden. Immers…….de tweede helft vorige week was prima, dus onze verwachtingen waren best hoog. We werden in de eerste helft niet teleurgesteld. Aanvalsgolven bleven rollen op het Noordwijkerhoutse doel. We stonden binnen de kortst mogelijke keren met 2-0 voor. Leve ons, we waren goed bezig. Misschien ging het wel te goed, de rust kwam met 3-0. Tevreden gingen we naar de limonade. We telden de doelpunten voor de tweede helft er al bijna bij……..

Tweede helft. Zullen we daar nog over schrijven, want hij was eigenlijk om snel te vergeten. Wat voor de rust nog zo goed ging, ging nu niet meer. Er is in deze verslagen nogal eens gesproken over mysterieuze krachten in de voetballerij. Hier hadden we alweer zo’n voorbeeld. Hoe kan het dat de eerste helft zo goed was, en dat we de tweede helft moesten vrezen voor de punten……. Niets klopte er meer van de afspraken, paniekvoetbal, dat ding moest weg….! Dat was waarschijnlijk de gedachte. We werkten keihard…maar het ging niet meer. Met kunst en vliegwerk konden we de overwinning veilig stellen, op zich al zeer bewonderingswaardig, maar eigenlijk JO13-9 onwaardig. Laten we voor de volgende week eens zien dat we twee helften kunnen voetballen, ik weet namelijk dat we dat kunnen.

In ieder geval is het zeer positief dat we bleven vechten om de overwinning binnen te slepen. En………laten we afspreken dat we  ons niets aantrekken van tegenstanders die de wedstrijd verbaal proberen te ontregelen, dat zijn vaak mensen die niet kunnen voetballen.

Groeten van Sander, die nog steeds bezig is bij te komen…….