2016-10-29: FC Lisse JO17-3 – Voorschoten ’97 JO17-3 (5-0)

JO17-3 start de competitie met prima overwinning

Altijd spannend, de 1e wedstrijd van de competitie. En na een extra lange warming up klinkt het start fluitsignaal op het echte gras van veld 5. Wat volgt is een mooi kijkspel met vooral FC Lisse in de hoofdrol. Er wordt prima gecombineerd en Lisse is duidelijk ook fysiek een stapje verder dan de tegenstander.

Nu al excuses voor een tekort aan beschreven combinaties want het was niet bij te schrijven. In het eerste kwartier bijvoorbeeld een assist van Tim B. waar Timo koppend gevaarlijk is. Een opbouw over rechts van Tygo naar Julian die ook de steeds goed vrijlopende Timo bereikt maar die de keeper op zijn pad vindt. Een combinatie tussen Ryan en Darco is bijna succesvol en tot slot, allemaal in het 1e kwartier, Ryan die Timo vrijspeelt die kiest voor een bekeken lobje dat eindigt op de bovenkant van de lat. Genoeg kijkplezier dus.

Gelukkig valt na een minuut of 20 het doelpunt voor Lisse. Darco vindt een gaatje in de verdediging, zet goed door en laat de keeper kansloos, 1-0. De weinige pogingen van Voorschoten om door te breken zijn niet succesvol. Een goed keepende Tim R. heeft ook nog eens hulp van een gretige verdediging onder leiding van Erik-Jan, die samen met Kasper het centrum bewaakt. Vanaf links en rechts zijn het Coen en Tygo die continu goed voor hun man komen en zelf mee ten aanval gaan. Omdat het middenveld met Just, Ryan en Tim B. ook staat als een huis krijgen voorin Timo, Darco en Julian steeds ondersteuning en ontstaan meerdere goede combinaties. Kansen zijn er zeker. Just zet goed door en heeft net niet de kracht om goed in te schieten en vanuit de 2e lijn een schot van Kasper dat iets over het doel gaat en in de 32e minuut weer een schot van Darco. Zoals ik al aankondigde: het is dus niet bij te schrijven en het wachten is op meer doelpunten want anders weet je dat het toch ook verkeerd kan vallen.

Nog een aanval in de 1e helft die genoemd moet worden. Combinerend over 15 schijven met zeker 6 of 7 spelers eindigt de bal bij Ryan die helaas bij de 1e paal de keeper treft maar wat een schitterende aanval. Rust 1-0 en een magere afspiegeling van het verschil. In de kleedkamer tevredenheid over het spel, er wordt gewoon lekker gevoetbald. Paar kleine aanwijzingen over het breed houden en waar kan verplaatsen van het spel uit de drukte en vooral doorgaan. Jelle komt voor Kasper die prima speelde maar iets minder kracht had na paar dagen griep en Julian geeft aan ook wat rust te willen en voor hem komt Floris.

De 2e helft is Voorschoten in het eerste kwartier scherper en is de wedstrijd meer in evenwicht. Tim R. is echter alert bij een aantal acties en wordt in de 50e minuut 1 keer door Tygo geholpen die de bal van de lijn haalt. Daarna is het gedaan met de aanvallende acties van Voorschoten en volgt nog een half uur van aanvallen 1 kant op waarbij ook Coen en Tygo steeds gevaarlijk mee naar voren gaan. Op de Jelle manier eerst nog een vliegende vrije trap (hij gaat er echt een keer in). Dan op verzoek van Floris wisselt hij met Ryan van positie wat in deze wedstrijd kan en waardoor Floris meer aan de bal kan komen. Ryan speelt vervolgens op rechtsvoor net zo dreigend als vanuit het midden. Kortom het wachten is nog steeds op de doelpunten. In de 55e minuut is het zover en mag Erik-Jan na een overtreding in het strafschopgebied een penalty nemen. Dat doet hij vol overtuiging, eindelijk de 2-0. Na nog een paar mooie aanvallen is het Darco die Timo aanspeelt en Timo die Tim B. ziet bij de 2e paal, een prachtige 3-0 in de 65e minuut.

Ryan lijkt een goede wedstrijd in de 70e minuut te belonen met een schitterend doelpunt achter zijn standbeen, na goed doorgaan door Coen, alleen helaas net buitenspel. De beloning voor Ryan komt toch want Julian, die de laatste 20 minuten vanaf rechtsachter speelt, verstuurt een lange bal richting Ryan. Ryan is de verdedigers te snel af en passeert koelbloedig ook de keeper, 4-0! Timo en Erik-Jan vallen vlak voor tijd moegestreden uit maar het slotakkoord van de wedstrijd is in blessuretijd voor Coen. Ryan wordt aangetikt en Lisse krijgt een 2e penalty. Ryan geeft de bal aan Coen die dit kado gretig uitpakt en hard binnenschiet, 5-0. Een heerlijke partij voetbal en een fijne competitiestart.

Geschreven door: Marco Elderbroek