2016-10-22: FC Lisse VE2 – Be Fair VE1 (3-2)

Een ander vaatje

Na twee verliespartijen op rij stond er zaterdag 22 oktober de inhaalwedstrijd op het programma tegen Be Fair. In de week voorafgaand aan deze wedstrijd een prima mail van onze aanvoerder (buiten het veld). Ik denk dat iedereen het eens was met de strekking van deze mail. Aan de opkomst lag het lig niet! Daarnaast was iedereen ruim op tijd. Of wat zeg ik… Iedereen. Klauw was fashionable late voor zijn voorgestelde bakkie koffie om 14.15, en moest die dus ook aan hem voorbij laten gaan (vrouwen…).

Dan naar de wedstrijd. Vier wissels dus keuze genoeg voor de opstelling. Lisse begon onder stralende omstandigheden en ruim opgekomen publiek met veelvuldig balbezit. Zonder echt heel gevaarlijk te worden overigens. De eerste diepe bal van Be Fair was echter direct raak. In de korte hoek verschalkte de balvaste spits mij. En zo konden we weer in de achtervolging. Lisse bleef redelijk combineren maar de omschakeling blijft een dingetje. Toch een schitterende vrije trap van neef Rick die zorgde voor de 1-1. Hierna verdiende Frankie zijn patatje en dus was het 2-1. De voorsprong hield niet heel lang stand en dus met 2-2 de rust in.

Coach Paulus voorzag al problemen dus de wissels werden overgelaten aan de spelers zelf. Maar dit werd uiteindelijk goed opgepakt. Vier verse krachten in de tweede helft. Na 5 minuten echter een ongelukkig pingel tegen. De behendige, iets te lang in balbezit blijvende middenvelder van Be Fair, ging hem nemen. Helaas voor hem werd zijn hoek doorzien en dus bleef het 2-2. Hierna bleef het kansen regenen voor de FC. Maar hij leek er niet in te gaan. Tot de 80e minuut. Rutjes had ogen in zijn rug en zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan en lepelde hem netjes in het uiterste hoekje ! Na de 3-2 verzuimde wij de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar kwamen ook niet meer echt in de problemen ! En zo was de tweede overwinning een feit.

Voor de ranglijst had dit weinig gevolgen. Wij sluiten aan bij een lange rij van achtervolgers op VE1. Zij zijn momenteel koploper in onze klasse. Dit samen met Alphia. En laat dit nu onze komende tegenstander zijn. Aan ons om de heren uit Alphen in navolging van VE1 zonder punten van Ter Specke te sturen ! Campos

Geschreven door: Campos