2016-10-08: FC Lisse O13-1 – ARC O13-1 (4-1)

FC Lisse herstelt zich prima en wint van ARC

Na twee mindere wedstrijden van onze kant, was het belangrijk om de draad weer op te pakken. Na een goede trainingsweek scheen op zaterdagmorgen weer een heerlijk zonnetje. Kortom, alle ingrediënten voor… een teamfoto ! Alle haartjes netjes, shirtjes in de broek en in houding staan. Hierna waren we klaar voor een goede warming-up en konden we om 11:30 uur aan de aftrap verschijnen.

De wedstrijd begon goed voor onze mannen. De vormen van de training kwamen veelvuldig terug en dat deed het team, de trainers en supporters goed. Regelmatig kwamen we door de verdediging van ARC en was het dus wachten op de openingstreffer. Deze kwam er ook op prachtige wijze. Een mooie aanval werd door ARC nog geweerd, maar de afvallende bal werd door Richard van 25 meter keihard over de keeper geschoten, 1-0. Hierna gaven we eigenlijk niets weg, behalve een corner. Dit betekende tevens ook de 1-1. Gelukkig hadden we nog een paar minuten tot de rust en daarin scoorden we ook de terechte goal die leidt tot de voorsprong. Een goede actie en schot werd los gelaten door de keeper van ARC en Lars P was alert. Hij was er als de kippen bij en schoof de bal koelbloedig in de goal.

De tweede helft was het krachtsverschil nog beter zichtbaar. Mentaal was FC Lisse sterker en dat betaalde zich op het veld uit. De gretigheid spatte er vaak vanaf ! Mede door coaching van de HT werd een goede vrije trap genomen die bij Oscar terecht kwam. Hij controleerde de bal en vuurde af. Dan breekt er een periode aan waarin we veel kansen creeeren, maar niet altijd even scherp zijn. Toch beland een bal nog op de paal en beland de bal bij Jens. Die denkt niet na en weet ook de verre hoek nog te bereiken: 4-1. Solide wordt de wedstrijd uitgespeeld en is het wachten op het eindsignaal van de prima fluitende scheidsrechter.

Mannen, met het voetbal, de mentaliteit en de inzet van dit duel was helemaal niets mis. Als we dit wekelijks kunnen tonen, dan zullen we nog veel mooie duels gaan spelen (en dus ook winnen !). Klassse gedaan. Maandag trainen, woensdag oefenen tegen Katwijk O13-1 en dan zaterdag knallen tegen WV-HEDW uit Amsterdam.

De AT

Geschreven door: AT