2016-10-01: Ter Leede JO17-2 – FC Lisse JO17-3 (2-3)

Een wedstrijd met enkele konijnen uit de hoge hoed

Altijd spannend en zeker met spelers van rond de 16 jaar, is de zaterdag na de feestweek. Deze week met extra spelers uit JO17-5, Jim en Just (bedankt !) maar zonder Darco (ziek) en de op vrijdagavond geblesseerd geraakte Ryan. Door de jaren heen is Ter Leede altijd een tegenstander op hetzelfde niveau. Julian en Floris zijn voldoende hersteld na blessures en voor ik het vergeet: Julian zet een prima teamprestatie neer vandaag, want superfit was hij niet maar met passie gespeeld.

En zo is het elke week een beetje knutselen aan de opstelling. Voor deze wedstrijd hebben de coaches een paar konijnen uit de hoge hoed. Om te beginnen start Tygo in de spits en Jim daardoor op rechtsachter. Verder in 1e instantie een meer vertrouwde opstelling met achterin Tim R., Erik-Jan (vandaag aanvoerder), Jelle en Coen. Het technische middenveld met Kasper, Floris en Tim. Voorin hangend op links de creatieve Timo en op rechtsvoor Julian. Ziet er weer goed uit op papier.

Het initiatief ligt vanaf de start het meest bij Lisse dat in de combinatie en opbouw een mooie 1e helft laat zien. Het middenveld is dan ook van Lisse en dat is voetballend van belang om optimaal de kwaliteiten van Floris en Tim te benutten. Tygo en Timo zijn als aanspeelpunt goed in het spel aanwezig en Julian loert voortdurend vanuit kracht en snelheid op rechts op zijn kans. Het eerste gevaar komt van Jelle die een gecontroleerd en toch hard geschoten vrije trap net naast het doel ziet verdwijnen (geen idee of het net de bal tegen had gehouden trouwens). Aanvallen met mooi samenspel tussen Kasper (en later Just), Floris, Tim, Tygo, Timo volgen elkaar op en in de 11e minuut is het raak. Een mooie bal op de diepgaande Julian die de bal op maat aflevert bij Tygo die besluit om een voorzet van rechts toch met het favoriete rechterbeen in te schieten. Met succes, 0-1. In deze fase van de wedstrijd lukt het Ter Leede niet om goed te combineren tot aan het doel; je ziet het nodige talent maar Lisse stoort goed en voorkomt echt gevaarlijke aanvallen.

Na 25 minuten het 2e konijn uit de hoed: Coen gaat met zijn kracht richting spits. Kasper die het prima doet op het middenveld zakt een positie en Just naar linkshalf. Tygo neemt de plaats in van Julian die een kwartiertje op adem kan komen. De positiewisselingen pakken goed uit en Lisse blijft ook in de rest van de 1e helft de bovenliggende partij. Just speelt goed mee op het middenveld en werkt hard, net als Jim die na een paar lastige beginminuten een prima 1e helft speelt. Erik-Jan en Jelle weer rotsvast als centraal duo. En ook in deze wedstrijd strooit Jelle onder druk regelmatig met een mooie lange bal direct naar voren. Rust, 0-1.

In de rust complimenten voor het goede spel. Eigenlijk simpel: zo doorgaan in de 2e helft en let op: Ter Leede gaat nog een tandje erbij. Julian komt er weer in voor Jim waardoor Tygo op zijn 3e positie van de dag komt, rechtsachter. Na rust direct een feller Ter Leede met de nodige extra kracht in de voorhoede. Het spel is ook meer in evenwicht en Lisse krijgt moeite om het verzorgde spel te spelen uit de 1e helft. Het gaat gelukkig niet ten koste van de strijdlust en mede daardoor is het toch vlak na rust Timo die met een bekeken pass Coen bereikt die, alsof het een trainingsoefening is, perfect binnenschiet 0-2. Wat een heerlijk moment voor Lisse. Het feest duurt niet lang helaas, want zoals gezegd was Ter Leede feller in de 2e helft en langzamerhand komen ze vaker in de buurt van Tim R. die een prima en geconcentreerde wedstrijd keept. Op een geplaatst schot heeft hij echter geen antwoord, 1-2. Wat volgt is een boeiende strijd waarbij jammer genoeg het mooi voetballende deel terrein verliest omdat Lisse de opbouw niet meer goed via het middenveld kan laten lopen en aan de andere kant ook Ter Leede vaak het middenveld overslaat. In de 58e minuut wordt Coen diep gestuurd en worstelt zich langs zijn tegenstander en weet een voorzet af te leveren bij de goed meegelopen Julian die dankbaar de 1-3 scoort !

Het laatste half uur heeft Lisse de controle. Een kwartier voor tijd nog 1 omzetting. Jim komt voor Kasper en Coen schuift terug naar linksachter. Ter Leede probeert het wel maar komt niet vaak gevaarlijk door. Tot in de blessuretijd dan, als 1 van de spitsen fraai en onverwachts de rechterbovenhoek bereikt, toch nog 2-3. Hier blijft het gelukkig bij en daardoor kan Lisse JO17-3 ook na de feestweek 3 punten optellen bij het bekertotaal en staat mooi gedeeld 2e. Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen SJC JO17-2.

Geschreven door: Marco Elderbroek