2016-10-01: DWS O13-1 – FC Lisse O13-1 (2-0)

FC Lisse O13-1 speelt tegen zichzelf in Amsterdam

Later dan verwacht werd er, dit weekend in Amsterdam, aangevangen tussen de wedstrijd DWS en FC Lisse. De KNVB vond het waarschijnlijk niet nodig om een scheidsrechter aan te stellen voor dit duel. Na overleg is besloten dat iemand van de thuisclub de wedstrijd zou begeleiden. Dit deed hij overigens correct.

De start van het duel was, in tegenstelling tot eerdere duels, positief te noemen. We zette goed druk en wisten DWS ver van onze goal te houden. Hier wist de thuisploeg lastig mee om te gaan. Hier en daar leverde dit wat speldenprikjes op, maar echt grote kansen creëerden we niet. Het voetbal was in het begin ook nog redelijk verzorgd, maar in de defensie zelfs iets te verzorgd. DWS nam over en maakte van geen kans een kans en via een hoge bal ging de bal in het doel (die helaas net niet op tijd uit het doel gekopt kon worden).

Hierna bleef de inzet zeer goed, maar het voetbal werd slordiger. Door onze druk kregen we wel opvallend veel corners en vrije trappen, maar hierin waren wij niet scherp genoeg. Kortom: 1-0 ruststand. De trainers gebruikten de rust om alle taken nog eens duidelijk uit te leggen en iedereen te vertellen hoe we makkelijker kunnen voetballen in balbezit. Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Het spel werd slordiger en we vergaten alle taken die we hebben afgesproken. Tot overmaat van ramp scoorde DWS ook nog een mooie vrije trap van zo’n 30 meter. Vanaf dit moment startte ons noodscenario, dit gaf wel wat kansen, maar helaas geen treffers. Eindstand: 2-0.

Dit duel heeft FC Lisse O13-1 vooral van zichzelf verloren. De inzet en wil was er wel, maar dan komt ook de voetbalslimheid, tactiek en taakuitvoering om de hoek kijken. DWS had een goede verdediging, maar verder eigenlijk geen kans gecreëerd. Dan is het des te vervelender dat je wel met 2-0 verliest. Voldoende stof tot napraten en trainen om volgende week weer fris en fruitig te knallen tegen ARC O13-1

De AT

Geschreven door: AT