2016-09-24: FC Lisse JO17-3 – Warmunda JO17-1 (3-1)

Zwaarbevochten overwinning FC Lisse JO17-3

Na de best wel serieuze oefenwedstrijd bij en tegen Kagia JO17-1 afgelopen woensdag (0-1 winst; Dave en Kevin dank voor het invallen !) stond de volgende ‘B1’ op het programma. Warmunda, nog zonder nederlaag en dus een flinke uitdaging. Helaas, Julian en Floris geblesseerd; gelukkig weer hulp, nu van Job en Calvin (bedankt !). En voordat ik het vergeet: ook grote dank aan Frank, de vader van Jelle en al regelmatig vlaggenist, was vandaag onze last-minute scheidsrechter! En tot slot in deze dankserie, Nazir voor het vlaggen vandaag, top !

Met de al vaker gekozen 4-3-3 opstelling, inclusief hangende spits, start de wedstrijd. Calvin onderschept in de 1e minuut de bal en knalt droog de 1-0 binnen. Da’s een fijne start. Het vervolg is minder eenzijdig. Af en toe goede combinaties, af en toe slordig in de passing. De opbouw loopt niet zo goed als vorige week, de afwisseling is wel weer in balans; soms de voetballende opbouw, soms de lange bal. Het af en toe slordige deel geeft Warmunda de kans om direct gelijkwaardig in de wedstrijd te zijn. Zeker als in de 9e minuut een strafschop door Warmunda wordt benut, 1-1.

Wat volgt is een boeiende strijd met dan weer Lisse gevaarlijk, en optisch iets meer balbezit, en dan weer Warmunda gevaarlijk met meer de lange bal, en daarmee op snelheid proberend de verdediging van Lisse af te troeven. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Na 25 minuten komt de inmiddels uitgeslapen Timo voor Job in de ploeg op rechtshalf. Echte hoogte- of dieptepunten zijn er niet, strijd is er zeker wel en je kunt ook zeggen dat verdedigend, beide teams steeds net het gevaar uit een aanvalsopzet weten te halen.

Nog even de spelers langs. Darco houdt steeds minstens twee verdedigers bezig, krijgt of creëert zelf kleine kansjes en het scoren komt nog wel. Tim als hangende linkerspits zorgt voor rust en aansluiting tussen voor en midden, plus mooie corners. Calvin is regelmatig gevaarlijk op rechts. Het middenveld met Ryan vandaag in het midden en Kasper op links en Job/Timo op rechts leveren veel strijd met zo nu en dan fijne driehoekjes en verzaken verdedigend niet. Ryan speelt zich een paar keer vrij in de 1e helft en weet dan net niet het beste vervolg te vinden. Achterin met keeper Tim die stapje voor stapje in het team groeit en, vertrouwd vanaf links, onze eigen Jetro Willems, Coen die, als het kan, opstoomt naar voren. Op rechts Tygo die zich hoe langer de wedstrijd duurt steeds beter vastbijt in welke linkerspits er dan ook op hem afkomt en ook in de opbouw groeit. In het centrum Jelle en Erik-Jan die als combinatie steeds beter functioneren met Erik-Jan die veel de rugdekking en coaching verzorgt. Kortom, in de rust, bij een 1-1 stand, kleine verbetermomenten aangegeven rondom passing en bij balbezit, rust gepakt en op zoek naar de overwinning.

Toch verandert het beeld niet en is vooral de strijd, overal op het veld, voor de aanwezige toeschouwers en coaches boeiend en wellicht dat er daardoor minder aantekeningen zijn. Halverwege de 2e helft valt op dat Ryan steeds vaker wel het vervolg vindt en daarmee het gevaar naar voren een extra impuls geeft. In het veld pakt het omwisselen van Tim en Timo goed uit. Met nu Timo als hangend linksvoor kan hij zijn creativiteit op een gevaarlijkere plek voor de tegenstander laten zien. En Tim helpt bij de rust op het middenveld en de verzorgde opbouw. Lisse dringt meer aan en in de 65e minuut breekt Ryan door tot bij het doel en vindt met een laatste inspanning Calvin die op de lijn niet mist, 2-1. Het laatste kwartier is spannend, Warmunda probeert het, maar weet Tim niet meer te passeren. De laatste fase is Lisse voetballend aan de winnende hand en helemaal als Ryan werkelijk schitterend door de verdediging slalomt en, nu vanaf rechts, bij het doel nog een medespeler weet te bereiken. Timo is attent en tikt de bevrijdende 3-1 binnen.

Hard gewerkt en de drie punten vallen de kant op van Lisse in een spannende wedstrijd.

Geschreven door: Marco Elderbroek