2016-09-17: Pancratius O13-1 – FC Lisse O13-1 (0-4)

Overtuigende zege voor FC Lisse O13-1

Na de overwinning op Voorschoten dachten de trainers afgelopen week niet ‘we gaan weer even achterover leunen’. Nee, we gaan juist door op de ingeslagen weg om zoveel mogelijk op te steken in deze belangrijke leeftijdsfase. Na een pittige training op maandag, een tactische training op woensdag, werd er op donderdag een nuttig oefenduel gespeeld tegen Foreholte O13-1. Na een rommelig begin werd daarna prima veldspel getoond en dat resulteerde in een keurige 6-2 overwinning.

Ook tegen Pancratius O13-1 was het begin rommelig. We zijn te vergelijken met Diesel-motoren die even moeten opwarmen voordat het begint te draaien. In de eerste 10 minuten kwam de thuisploeg nog goed voor de dag en moesten we de zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. Hierna was het spel volledig omgedraaid en was het FC Lisse die het roer in handen nam. Er werden veelvuldig mooie aanvallen opgezet en hier werd uiteindelijk 2x uit gescoord. Helaas hadden we ook wat pech met vrije trappen die op de lat belandde en kansen die net het doel niet wisten te bereiken.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn, FC Lisse domineerde het spel en Pancratius is niet meer gevaarlijk geweest. Ook deze helft wisten wij nog twee goede goals te maken en hiermee was de eindstand van 0-4 een feit.

Mannen, de goede weg is ingeslagen. De trainers merken dat iedereen steeds beter het besef krijgt waar hij mee bezig is. Dit is een prachtig proces waarin we nog veel stappen willen maken. Dit zullen we iedere training/wedstrijd meenemen. Geniet nog even van deze overwinning, maar dan gaan we weer snel over naar de orde van de dag… de thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC O13-1.

De AT

Geschreven door: AT