2016-09-17: FC Lisse JO17-3 – Quick Boys JO17-3 (1-4)

FC Lisse JO17-3 geen punten wel goede wedstrijd

En weer is het een mooie zaterdag op een mooi grasveld. Deze keer op veld 5 mag JO17-3 het opnemen tegen koploper Quick Boys. Vandaag zonder wissels, Julian haakte vrijdag toch nog af nadat de coaches gekozen hadden om met de eigen 12 vaste spelers te starten.

Na vorige week is op woensdag en vrijdag volop getraind op het voetballend groeien met elkaar en tegelijk duels aangaan. En na een goede training op vrijdagavond en nieuwe afspraken over de opbouw van achteruit start Lisse prima. Ook is direct te zien dat we vandaag een sterke tegenstander hebben die er voor kiest om de bal meestal bij Lisse te laten om bij balverovering de zeer snelle en sterke buitenspelers diep te sturen. En ondanks een optisch overwicht van Lisse voel je dat het gevaar vanuit Quick Boys kant continu aanwezig is. Coen en Tygo moeten dan ook alles uit de kast halen om deze spelers te stoppen. Als Jelle dan het centrum bewaakt is het Erik-Jan die sturend en voortdurend stofzuigt als er toch een doorbraak is. Boeiend om te zien. Bij balbezit start in de meeste gevallen Tim R. prima de opbouw met Jelle en komen op afgesproken momenten middenveld of soms zelfs voorhoede in de ruimte aanbieden, ver genoeg van het eigen doel. Echt een klasse beter en alleen daarop al tevreden coaches. Het vervolg is ook goed. Onder leiding van de in het centrum groeiende Floris werken Kasper en Tim B. hard op het middenveld, doen een stap terug als het moet maar ook actief in de aanval. Met vandaag als hangende rechterspits is Timo vaak de 4e middenvelder en in de kaats worden meerdere driehoekjes gespeeld samen met Darco en Ryan. Eigenlijk het verhaal van de wedstrijd en dan tot aan het doel van Quick Boys.

En omdat 100% balbezit niet lukt ontstaat er een counter van Quick Boys en is het halverwege de 1e helft net geen buitenspel en 0-1. Lisse laat de koppen zeker niet zakken en gaat door met het goede spel. De kansjes komen ook, eerst Ryan met rechts net niet, Darco net 1 stap meer waardoor geblokt kan worden, wel weer na mooie combinaties. In de 35e minuut een indraaiende vrije trap van Quick Boys en precies op het verkeerde hoofd, 0-2. Een zeer effectieve tegenstander helaas. Tot aan de rust groeit gek genoeg het spel van Lisse door en de kansen worden groter. Opnieuw Ryan en Darco belonen zichzelf en het team niet voor het mooi, verzorgde spel. Daar komt nog bij dat de keeper van Quick Boys een beresterke wedstrijd speelt. De rust breekt aan en ondanks de 0-2 veel positieve spirit in de kleedkamer. Afspraken lopen goed, inzet is goed, duels worden niet uit de weg gegaan en ga door en beloon jezelf voor het goede spel.

Als niet lang na rust de 0-3 valt verwacht je dat de wedstrijd niets meer positiefs gaat brengen. En ik ben bevooroordeeld maar tjonge, wat blijft Lisse goed voetballen. De echte critici zullen zeggen dat je moet scoren om te winnen en dat klopt ook. Aan de andere kant is er een vooruitgang te zien in het spel, waarmee dit de tot nu toe beste wedstrijd is van Lisse JO17-3. Kansen om te scoren zijn er ook. Na goed doorzetten een prachtige lob van Darco over de eindelijk verslagen keeper, alleen weet een verdediger de bal van de lijn te redden. Een geweldig stiftje van Timo gaat mooi over de keeper, alleen ook net over het doel. En een geweldige streep van Jelle uit een vrije trap halverwege de helft van Quick Boys verdiende meer. Doet Quick Boys nog mee ? Jazeker, en zij komen regelmatig gevaarlijk door en hoewel de verdediging en keeper Tim niet veel kansen weggeven is het in de 65e minuut 0-4. Nog steeds gaat Lisse door en gunt iedereen, denk ik, toch op z’n minst dat Lisse een eretreffer scoort. In de 77e minuut is het dan zover, al komt het niet vanzelf. In de eindfase van weer een mooie aanvalsopzet weet de keeper inzetten van Darco en Floris tegen te houden maar nadat Timo met een sliding de bal opnieuw verovert en voorgeeft, en de keeper opnieuw redt, is het Timo zelf die bewijst dat hij steeds meer een neus voor scoren ontwikkelt, 1-4 en terecht. Daar blijft het bij en misschien is het een verdiende overwinning voor een sterk Quick Boys, toch een groot compliment aan Lisse voor het spel, de vechtlust de hele wedstrijd en het samenspel. Een nieuwe stap naar een mooi voetbalseizoen met een geweldige groep voetballers. Of zoals trainer/coach Cor zegt: als jullie zelf eens konden zien hoe goed jullie kunnen voetballen……

Geschreven door: Marco Elderbroek