2016-09-10: FC Lisse O13-1 – Voorschoten ’97 O13-1 (4-1)

FC Lisse O13-1 herpakt zich in tweede competitieduel

Na het duel van vorige week (Purmerend uit) hebben we de afgelopen week gebruikt om punten uit deze wedstrijd recht te zetten. Vooral het mentale vlak werd hierbij onder de loep genomen, want voetballen kunnen wij wel degelijk. Een goede trainingsweek resulteerde in een enthousiaste groep op deze zonnige zaterdagochtend. Met Jochem in de lappenmand en Richard terugkomend van blessure waren we iets gehavend, maar Timo en Dinand sloten als waardige wissels bij. De wedstrijd kon beginnen…

Het begin was van beide ploegen even aftasten, maar toch was het FC Lisse dat de eerste kans creëerde. Een goede actie vanaf links werd naar binnen gespeeld en net over geschoten. Hierna volgde een wedstrijd dat zich vooral op het middenveld afspeelde. Goede momenten werden met rommelige situaties afgewisseld. De druk van Lisse was goed, maar ook Voorschoten wist hier soms met goed voetbal uit te komen. Beide ploegen kregen wat kansen, maar de vizieren stonden nog niet op scherp en werden blijkbaar bewaard voor de tweede helft.

De tweede helft was voor de neutrale toeschouwer dan ook leuker om naar te kijken… Er zouden immers 5 doelpunten vallen. FC Lisse begon wat afwachtend aan de tweede helft en Voorschoten waarschuwde al met een kans die vlak langs de (voor ons) goede kant van de paal rolde. Niet veel later scoorden zij wel. Door pure pech kreeg de spits de bal en liep richting doel om koelbloedig binnen te schuiven.
Vorige week was dit voor ons een moment om de koppies te laten hangen en op te geven… deze wedstrijd was dit een teken om de mouwen extra op te stropen en te strijden. Dit gebeurde dan ook. FC Lisse begon met een geweldig offensief en werkte keihard mét en vóór elkaar. Dit resulteerde in een corner die geweldig werd genomen en keihard werd binnengeschoten. Vlak daarna volgde er een mooie actie over rechts dit uiteindelijk via het hoofd van de spits het net deed bollen, 2-1. Voorschoten kon de druk niet meer aan en had steeds meer overtredingen nodig, dat ons vrije trappen opleverde. Één van deze vrije trappen ging mooi over de keeper heen en dit gaf de bevrijdende 3-1. Uiteindelijk beloonden we onszelf ook nog met een mooie 4-1 dat tevens de einduitslag was. Kortom, een goede overwinning die vertrouwen geeft naar de volgende wedstrijd: Pancratuis O13-1 uit. Laten we hopen dat ook na deze wedstrijd een vrolijk dansje op de muziek gedaan kan worden in de kleedkamer mannen !

De AT.

PS; De komende twee zaterdagen is de AT er niet bij, maar gaat hij er volledig vanuit dat dit naar meer smaakt en twee keer 3 punten gehaald wordt met fantastisch voetbal !)

Geschreven door: AT