2016-09-10: FC Lisse JO17-3 – Katwijk JO17-2 (3-1)

JO17-3 speelt wedstrijd met twee gezichten

De 3e bekerwedstrijd speelt FC Lisse JO17-3 tegen Katwijk JO17-2. Ryan kan er helaas niet bij zijn en we hebben ondersteuning vanuit JO17-4, Nigel van Berk (bedankt !). We spelen op het echte gras van veld 3 dat er schitterend bijligt en ook nog steeds een warm zonnetje.

Lisse start sterk en de aanvallen en combinaties rollen over elkaar heen. Met Floris als verdeler op het middenveld, de beweeglijke Timo die altijd op zoek is naar de combinatie en Tim B. als alleskunner en stabiele factor, worden Nigel, Darco en Julian voorin constant voorzien van de bal. Aangevuld uiteraard met het beeld dat de vaste supporters kennen, een opkomende Coen. In het begin en eigenlijk de hele wedstrijd van achteruit aanwijzingen door aanvoerder van de dag Erik-Jan. Daarbij voetballend goed ondersteund door Coen, Jelle centraal en Tygo op rechts. Aanvallen van Katwijk worden meestal snel onschadelijk gemaakt. Ook de spelhervattingen door Tim R. gaan vooruit en zijn uittrap is prima.

Na een kwartier valt de 1-0 voor Lisse. Voorafgegaan door mooie aanvallen met net geen doelpunt zoals Coen op Tim, Timo op Julian en een schot van Darco, die hard werkt en veel onrust veroorzaakt bij Katwijk achterin. Na goed doorgaan van Julian krijgt Lisse een vrije trap aan de rechterkant net buiten het strafschopgebied en scoort Tim B.met een briljante trap. Met rechts wegdraaiend naar de linkerbovenhoek, 1-0. Lisse pakt door en Floris weet zichzelf net niet te belonen na een geweldige slalom die eindigt op de paal. Langzaam worden de aanvallen iets minder en kruipt Katwijk uit de schulp. Met de nodige, beweeglijke spelers dwingen zij het Lisse-middenveld ook in de achteruit beweging. Toch is het in deze fase nog Lisse dat de echte kansen krijgt. In de 27e minuut ontsnapt Darco opnieuw en kan alleen worden tegengehouden op een verkeerde manier, strafschop. Darco neemt de strafschop zelf en plaatst de bal iets te zacht naar linksonder, keeper redt maar de terugspringende bal is voor Nigel, 2-0 ! En een paar minuten later een slimme bal van Timo op Darco en nu is Darco in dezelfde hoek wel doeltreffend, 3-0. En net op het moment dat je je afvraagt hoe hoog de stand zal oplopen een domper. Tim R. wordt net te moeilijk aangespeeld en weet niet op tijd de bal weg te krijgen, 3-1. Echt zonde want de wedstrijd was eigenlijk al beslist. In de resterende 8 minuten van de 1e helft gebeurt er niet veel meer, alleen is de wedstrijd opeens in evenwicht.

In de rust komt Kasper voor Nigel en weten we ook dat het nog niet afgelopen is. Katwijk zal met continu door wisselen fit blijven tot het eind. Tegelijk is Lisse toch de meer voetballende ploeg ? Het wordt een wedstrijd met twee gezichten waarvan voor Lisse het mooiste gezicht de 1e helft was en de 2e helft hard werken. In de 2e helft is het Katwijk dat er in gelooft. En als vrij snel de 3-2 valt uit een kluts voor het doel kan de wedstrijd weer alle kanten op. Julian valt uit met last van de hamstring waar Katwijk vrolijk elke 10 minuten vers bloed inbrengt. Het belangrijkste is dat het Lisse niet meer lukt om voetballend de wedstrijd terug te pakken. Katwijk gaat de laatste 25 minuten 1-op-1 spelen en dat dwingt Lisse tot extra veel verdedigen en dat lukte niet altijd even goed. Neem daarbij de aanwijzing van de coaches om vaker de lange bal te hanteren. Dat gaat dan altijd ten koste van het verzorgde spel en maakt het lastig voor onze creatieve middenvelders. Toch slepen de jongens de overwinning over de eindstreep en dat is een groot compliment. De verdediging staat als een huis.

En over betrokkenheid van de spelers gesproken, die is enorm. Tuurlijk genieten ze van een zwaarbevochten overwinning maar een aantal balen ook dat we de 2e helft niet het verzorgde spel konden spelen. Dit team kan echt alleen maar groeien, voetballend en als team. We hebben de afspraak gemaakt om de bestaande technische en tactische trainingsvormen uit te breiden met echte wedstrijdelementen zoals opbouw onder druk. Echt mooi dat dit uit de groep komt.

En o ja, 3 punten erbij en volgende week koploper Quick Boys JO17-3.

Geschreven door: Marco Elderbroek