2016-09-10: FC Lisse JO17-2 – ASC JO17-2 (1-4)

ASC JO17-2 – FC LISSE JO17-2: 1-4
==========================
Wat kan voetbal en alles daaromheen toch boeiend zijn, vooral als het Nederlands elftal speelt. Als je toch een beetje nuchter tegen de hele situatie kan aankijken, leg je dagen lang compleet in een deuk.
Na de Gullit/v.Breukelen show met als souffleur Marco van Basten, wordt het Nederlands elftal, en met name Blind, na de wedstrijd tegen Griekenland compleet afgemaakt door van alles en iedereen die denkt verstand van voetbal te hebben.
In de dagen die volgen zie ik zoveel namen die, volgens deze deskundigen, zouden moeten spelen de revue passeren dat je wel 10 elftallen kan samen stellen. Het ultieme bewijs dat je als bondscoach absoluut “niet te benijden” bent. Wat dat betreft had Ruud goed gepast.

De JO17-2 gaat deze Zaterdag naar Oestgeest. Het dorp waarover Jan Wolkers nog een veel geprezen roman heeft geschreven. Ik heb het boek ook gelezen, maar eerlijk gezegd, kon het mij niet echt boeien.

Dat kan wel het spel van JO17-2. Op deze heerlijke zaterdag grijpt het team de tegenstander vanaf de eerste seconde “bij de strot” zoals het zo mooi heet. LIsse is heer en meester en met mooie aanvallen waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare snelheid op de vleugels, wordt kans op kans gecreëerd. Drie keer wordt het net gevonden, wat nog een magere afspiegeling is van het overwicht.

Na rust gaat FC Lisse in eerste instantie gewoon door waar het gebleven was. Maar de 4e valt net niet, ondanks riante mogelijkheden. Dan volgt er een fase dat het team wat slordiger wordt. Men blijft wel keihard werken, maar het aantal kansen neemt af mede door het ontbreken van de aanspeelkapstok die in de rust is gewisseld.
ASC krijgt ietsiepietsie meer aandeel, en één van de slordigheidjes van FC Lisse resulteert zelfs in een mooie 1-3.
Maar billen knijpen wordt het nooit, FC Lisse herstelt de orde, en vlak voor tijd volgt het slotakkoord. 1-4.
De technische staf mag dus blijven zitten en Ruud hebben, ook zij, voorlopig niet nodig.

Groet
Uw verslaggever.