2016-09-03: Noordwijk JO17-2 – FC Lisse JO17-3 (2-1)

FC Lisse JO17-3 laat 3 punten in Noordwijk liggen

De 2e bekerwedstrijd van Lisse JO17-3 is in en tegen Noordwijk. Met als 12e man Arwin uit JO17-7 (bedankt !) maar eenmalig zonder Tim B. en trainer/coach Cor B. zien we bij de warming-up maar 9 tegenstanders. Gelukkig zijn er toch 11 als de wedstrijd start en aan het eind zelfs 13.

De start van de wedstrijd is duidelijk voor Lisse. Het eerste kwartier wordt er goed gecombineerd, de tegenstander onder druk gezet en ontstaan ook kansen door goed bewegen zonder bal. Al snel weet Ryan de bal prima klaar te leggen voor Timo die net naast schiet. En nog een aantal halve kansjes. Het is wachten op de 0-1 en in de 12e minuut is het raak. Na goed opkomen van Coen komt de bal bij Darco, zijn schot wordt geblokt, de bal komt bij Tygo die doeltreffend diagonaal schiet vanaf de 16 meter, 0-1.

Vanaf dat moment verandert er iets. De tegenstander heeft een aantal goede voetballers en die komen beter in de wedstrijd nadat ze goed kiezen om het spel van Lisse te ontregelen. Ook de positie van de hangende 3e spits hebben ze snel door. Ze zien dat Lisse minder goed combineert als je fel op de bal zit. Kortom de wedstrijd komt meer in evenwicht. Het middenveld van Noordwijk is op een aantal posities beweeglijk en dat vraagt verdedigend continu aandacht van ons middenveld. Al snel na de 1e treffer valt de 1-1, wel ongelukkig door een klutsbal achterin. Wat volgt is een rommelige wedstrijd. Er is het gevoel dat deze wedstrijd voetballend gewonnen moet worden waar Noordwijk kiest om van elk duel om de bal ook echt een duel te maken. En Noordwijk loert op een gevaarlijke counter. Kansjes zijn er nog wel, voor Lisse iets meer dan voor Noordwijk maar beide teams komen in de combinatie niet veel verder dan 1 of 2 passes. Floris weet vanaf rechts Ryan vrij te spelen en Ryan krult de bal richting kruising net over het doel. Rust 1-1.

In de rust paar aanpassingen. Terug naar de gewone 4-3-3 en Arwin voor Erik-Jan die licht geblesseerd is, een keuze van de coach want Erik-Jan wil graag door. We spreken af de duels aan te gaan om daarna voetballend de wedstrijd te pakken. En na rust en terugkijkend achteraf, de strijd om de duels was er. Alleen het voetballend in de praktijk brengen lukte gewoon niet. Het voordeel is dat we op de training zien dat het er is dus geen paniek. Kort gezegd, in de 2e helft wordt het niet beter. De aansluiting tussen de linies is niet goed genoeg en dit leidt tot kleine misverstanden in de opbouw waarbij steeds vaker of de lange bal wordt gespeeld of juist te lang alleen aan de bal. Je ziet de drang om te winnen, het valt alleen niet op de goede plek en onzorgvuldigheid (onzekerheid?) in het naar elkaar passen is opvallend. En dat is uiteraard ook de verdienste van Noordwijk dat fel blijft en zelf soms gevaarlijk doorkomt. In balbezit weten een aantal spelers bij Noordwijk steeds weg te lopen uit positie en dat vraagt het nodige loopwerk van Lisse. Dit verdedigende (positie) deel, dat je ook als heel elftal moet opvangen, is een mooi punt om te verbeteren. En als er dan ook nog vlak na rust een 2e pechmoment volgt waardoor Noordwijk op 2-1 komt heb je dus zo’n wedstrijd waarvan je weet dat het erbij hoort en dat je ook denkt: dat was niet nodig, waarom lukte het gewone voetballen niet.

De kansjes voor Lisse zijn in de 2e helft op 1 hand te tellen. Een paar mislukte vrije trappen, net niet goed uitgespeelde aanvallen en eigenlijk is het vooral een continu gevecht om de bal. Zelfs als na het natrappen op Floris Noordwijk het laatste deel met 10 man speelt is niet goed te zien waar precies de ruimte komt. Er zijn echt voldoende verbeterpunten waarvan deze groep in staat is om het op te pakken met elkaar. Dat is mooi maar aan het eind van deze wedstrijd staat het 2-1 voor Noordwijk, dat dan wel.
De komende weken wordt de strijd vervolgt tegen Katwijk en Quick Boys dus…..We hopen dat de meegereisde supporters er dan weer bij zijn en op dezelfde wijze als gisteren de jongens ondersteunen, want daar lag het zeker niet aan. Top !

Geschreven door: Marco Elderbroek