2016-09-03: FC Purmerend O13-1 – FC Lisse O13-1 (2-4)

FC Lisse O13-1 heeft een valste start in Purmerend

Het seizoen gaat weer beginnen… de velden zien er weer geweldig uit, de zomeravonden zijn heerlijk om op te voetballen, de motivatie is maximaal en de bekerronde zijn we goed doorgekomen (2x winst: 0-4 bij HVV en 8-0 tegen Noordwijk). Kortom, laat die competitie maar beginnen !

Met een frisse selectie reden wij naar Purmerend om hier tegen de plaatselijke FC te spelen. De ploegen uit de competitie zijn niet allemaal even bekend, maar dat is ook weer een mooie aan het niveau van de 3e divisie. In deze klasse willen wij ons positief meten, want wij zijn van mening dat we een kwalitatief goede groep hebben.

Bij aanvang van de wedstrijd waren we blijkbaar niet zo fris als dat het er vooraf uitzag. We verloren veel ballen, liepen niet goed vrij, duels werden niet aangegaan, waren niet scherp en door dit alles werden we naar achteren gedrukt. Dit zijn dingen waar de trainers juist op hameren, dus het was jammer dat we dit niet oppakten. De 1-0 van de thuisploeg was dan ook zeker terecht. Het spel werd hierna niet veel beter, al konden wij wel wat meer speldenprikjes uitdelen, maar tot scoren kwamen wij niet. Vlak voor rust kwam Purmerend zelfs op een 2-0 voorsprong door miscommunicatie in onze verdediging.

Tijdens de limonade werd met woorden en voorbeelden aangegeven dat we uit een ander vaatje moesten tappen om hier nog wat van te maken. Een flinke kreet voor de hervatting van de wedstrijd moest iedereen scherp zetten. Dit lukte… zonder heel groots te spelen namen wij wel het heft in handen en drukten we nu de thuisclub naar achteren. Na 12 minuten werd het terecht 2-1 en het geloof was er weer… tot een minuut later. Door minimaal in te grijpen werd het direct 3-1 door een mooi doelpunt van de linksbuiten van Purmerend. Dit was een klap en het resulteerde weer in slordigheden met een 4-1 als gevolg. We maakten nog wel 4-2, maar dat was puur voor de statistieken.

Het was een nuttig duel waarbij duidelijk zichtbaar was dat een mix scherpte, inzet en concentratie nog belangrijker is dan voetballende kwaliteit (dat wij veelvuldig bezitten). Gelukkig kunnen we ons komend weekend weer revancheren en aantonen dat dit een vergissing is geweest. Vanaf komende zaterdag gaan wij strijd, passie en onze voetbalkwaliteiten tonen tegen Voorschoten ’97 O13-1 !

De AT.

Geschreven door: AT