2016-09-03: FC Lisse JO17-2 – Rijnsburgse Boys JO17 2 (5-0)

FC Lisse JO17 2 – Rijnsburgse Boys JO17 2 werd een “makkie”

Beste lezers en lezeressen
We kennen elkaar nog niet goed, misschien een beetje van gezicht, maar aan het eind van dit seizoen zal dat anders zijn, dat beloof ik U.
Als vader van Dave, schrijf ik nl. column-achtige verslagen over de wedstrijden van het team van Dave en dat zal ik ook dit seizoen gaan doen. Het heeft even geduurd maar nu de B1/B2 zo goed als bekend zijn kunnen we los. De B1 weet niet wat ze gaan missen maar dat is niet mijn schuld.

Aan het eind van vorig seizoen besloot Dave weg te gaan bij DIOS (Nieuw Vennep). Met het bereiken van de 15 jarige leeftijd trad hij toe tot de categorie 0-17. Dus geen B junioren meer zeggen want voortaan moeten we het van onze onvolprezen KNVB over 0-17 hebben.
In welk team speelt je zoon ? In onder 17 -2. Heuh ? De B2 bekte veel beter.
Maar als je 13 bent, ben je eigenlijk ook onder 17 zodat het in mijn ogen 15+ -17 zou moeten zijn. In welk team speelt je zoon 15+ -17 2, dat is tenminste duidelijk. Dit moet uit de koker van onze voetbalvernieuwer van Basten komen.

Maar de +15 -17 speelt bij DIOS op Zondag maar dat is in ons gezin een no go !
Met, al jaren, seizoenkaarten voor een zeker cluppie in Amsterdam; een job voor Dave op de Zondagmorgen en de gewoonte dat Zaterdag al 45 jaar DE voetbaldag is, was spelen bij DIOS geen optie.

Nadat de zaakwaarnemer van Dave zijn werk had gedaan werd het de FC Lisse, en tot op heden lijkt dat een prima keuze te zijn. Leuke groep; goede trainers en begeleiders; goede faciliteiten, kortom het is duidelijk dat wij bij een topclub terecht zijn gekomen.
De grootste verademing voor mij is wel het feit dat de technische staf niet een vader of broer is van één of andere speler, hoewel ik begrijp dat er voor veel amateurclubs geen ander keuze is.

Na een gedegen voorbereiding kreeg de elftalsamenstelling van O-17 1 en 2 steeds meer vorm en vond verleden week voor 0-17 2 tegen Teylingen de officiële aftrap van het seizoen plaats.
Ik heb begrepen dat “we” eerst in een soort voorcompetitie zitten, waarop het etiket beker is geplakt. Al naar gelang de resultaten van die beker competitie komt dan de competitie indeling tot stand.
FC LIsse +15 -17 2 kende een valse start. Voetballend beter dan Teylingen +15 -17 1 maar afgetroefd op fysieke kracht waarbij de timing van hoge ballen ook een rol speelde.
Bij 1-4 dacht ik erover om een broodje bal te gaan halen maar een indrukwekkende inhaalrace bracht Lisse nog op 3-4 met kans op meer. Helaas, net niet.

Op naar de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys +15 -17 2 met maar één doel: revanche. Nou die kwam er ook. Lisse was baas de 1e helft alleen het scoren bleef achterwege. Maar na een tactische meestertip van de bank stond er met de rust 5-0 op het bord.

De 2e helft werd hierdoor een formaliteit. Paal, lat en de Rijnsburgse keeper stonden meer in de weg waarna het in het warme weer meer en meer neerkwam op rustig controleren van de wedstrijd.

Met dit resultaat is +15 -17 weer op koers. Op naar volgende week

Uw verslaggever
Frits Michels