2016-08-27: Van Nispen JO17-1 – FC Lisse JO17-3 (3-4)

Spanning in de 1e bekerwedstrijd FC Lisse JO17-3

Een nieuw seizoen, nieuwe kansen. En FC Lisse JO17-3 gaat na twee weken goed, leuk en fanatiek trainen de 1e echte wedstrijd spelen. Een mooie groep spelers staat klaar om te vlammen. Onder leiding van aanvoerder Ryan start de 1e bekerwedstijd om 9.15 uur in De Zilk. Lukt het om de mooie driehoekjes en fraaie trainingsgoals ook in een echte wedstrijd te laten zien ? Tygo haakt in de warming-up af met een irritante bovenbeen spier. De andere 11 spelers staan echter klaar voor de strijd. Met Tim R. in doel die zijn kans pakt om een stapje hogerop te maken. Top van B5/coach Wilbert dat dit mogelijk is.

En voor wat betreft de driehoekjes en andere combinaties: ja, het lukt ! Een fris en combinerend FC Lisse speelt dominant op de helft van Van Nispen. In doelpunten uitgedrukt…nee. Dat is jammer want het liefst speel je goed en maak je doelpunten. Dat laatste doet Van Nispen. De bij veel spelers bekende Joost is sterk in de duels en zijn teamgenoten weten dat ook. De spaarzame counters van Van Nispen zijn dan ook zeer gevaarlijk. Jelle en Tim hebben het niet makkelijk centraal achterin en toch winnen ze de meeste duels. En ondanks een veldoverwicht is het Van Nispen dat in de 15e en 20e minuut scoort, 2-0. Auw, dat doet best pijn maar kijk eens. Coen stormt continu vanaf links achter naar voren en het wachten is toch op succes voorin. In de 30e minuut is het zover. Coen is de voorbereider en Ryan weet het net te vinden, 2-1. Een domper is het wel als Van Nispen uit misschien de 5e echte aanval zeer effectief kort daarna in de 35e minuut alweer gewoon de 3-1 scoort. En dat terwijl Tim R. in het doel niets fout doet en een prima debuut heeft. Bah, een beetje jammer. Darco heerst op het middenveld, Timo weet goed de ruimtes tussen de linies te benutten en speelt heerlijk fanatiek en Kasper weet op links midden mooi de balans te vinden tussen de langs stormende Coen vervangen achterin en zelf naar voren strooien met mooie voorzetten. Aan de rechterkant is Erik-Jan vanaf rechts achter actief en naar voren gericht. Floris en Julian op de buitenste posities voorin komen meer dan 1 keer gevaarlijk door.
Kortom, de mee- en nagereisde supporters kunnen de achterstand maar moeilijk begrijpen.

Dat is ook wat coach Cor in de rust de jongens meegeeft: het gaat echt prima, er wordt goed gecombineerd en blijf dat doen, het ziet er onwijs goed uit. Kijk niet naar de stand en ga door. Met die woorden start FC Lisse JO17-3 met een paar kleine wijzigingen. Julian gaat centraal en fysiek Jelle helpen en Tim B. gaat als hangende linkerspits de gaatjes zoeken in de verdediging van Van Nispen. Kort na rust is het weer Lisse in de drang naar voren. Een aanval wordt door de Zilkers afgeslagen bij de 2e paal maar daar staat de mee geslopen Julian die krachtig de 3-2 erin schiet. En natuurlijk gaat Lisse daarna op jacht naar de 3-3. Toch is Van Nispen gevaarlijk in de counter. Alleen groeit Jelle steeds beter in de wedstrijd en met ondersteuning van Julian, Coen, Erik-Jan en keeper Tim wordt de tegenstander goed tegen gehouden.

In de 60e minuut neemt Tim B. 1 van een setje goede corners en staat daar bij de 2e paal ineens Erik-Jan. Hij twijfelt geen moment en drukt zijn hoofd tegen de bal, 3-3, super! Geweldig en verdiend. Een spannende periode in de wedstrijd breekt aan. Van Nispen loert op de counter, wisselt verdedigend en de krachten van Lisse vloeien enigszins weg. Enigszins dus want het betere spel is nog steeds bij Lisse. Bij een goede verdedigende actie van Julian schiet de kramp erin en komt Tygo toch nog als vervanger op rechtsvoor, Ryan zakt naar centraal achterin en Floris neemt de centrum spits positie. Direct wordt Tygo gelanceerd en kan hij de bal net niet over de keeper stiften, dat had een leuke binnenkomer geweest. Net als je denkt, oké doe dan maar 3-3 wordt nog een keer, door Tim B., Tygo diep gestuurd. Uit zijn ooghoeken ziet hij Floris, speelt op het juiste moment en Floris schiet beheerst binnen, 3-4. Sneu voor Van Nispen dat ook knokte tot de laatste seconde en toch ook voor Lisse echt verdiend. Na 5 spannende blessure tijd minuten is het afgelopen en zijn de eerste drie punten binnen. Een mooie start !

Geschreven door: Marco Elderbroek