2016-08-27: FC Lisse Ve 2 – TAC 90 VE 1 (1-4)

Alle begin is moeilijk

Lang hebben we er naar uitgekeken. Voor ons alleen een nieuwe stap in onze voetbalcarrière. We herinneren ons allemaal onze eerste wedstrijd bij de junioren (veld 6 voor mij). En de eerste wedstrijd bij de senioren (veld 8 10-0 verlies). En dan op 27 augustus onder tropische omstandigheden togen wij naar Den Haag om onder het genot van tropische klanken aan te treden tegen het 1 klasse hoger acterende TAC 90! En ook hier was de kennismaking met een nieuwe categorie niet direct succesvol te noemen. Vooraf werd gevreesd voor teams uit Den Haag. Dit bleek alles mee te vallen ! Dat mag ook wel eens gezegd worden. De wedstrijd begon aardig echter na 10 minuten bleek dat onze oudere tegenstanders over het algemeen nog een aardige techniek hadden en sommige van ons letterlijk om lieten vallen met hun hoogstandjes…. Maar toch gingen wij rusten met een 1-0 voorsprong. Een concentratiegaasje van mij voor de aftrap van de tweede helft zorgde er wellicht voor dat de rest van het team in slaap werd gesust. Anders kan ik de 1-1 na 10 seconden niet verklaren. Hierna ging alles mis wat er mis kon gaan en al counterend liep TAC 90 uit naar een toch wel verdiende 4-1 voorsprong. Toch was dit wat mij betreft prettiger voetballen ten opzichte van vorig jaar. En alle begin is natuurlijk moeilijk. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat we er met elkaar een mooi seizoen van gaan maken. Volgende week eerst nog even oliedampen opsnuiven in Pernis ! Campos

Geschreven door: Rob van Amsterdam