2016-04-16: FC Lisse B3 – Ter Leede B2 (3-1)

B3 sluit seizoen af met overwinning

De laatste competitiewedstrijd van FC Lisse B3 is nummer 2 tegen nummer 3. Dat is dan ook nog de belangrijkste motivatie en het is altijd leuk om te proberen de buren uit Sassenheim te verslaan.

Met Luc uit de B4 (bedankt en prima wedstrijd !) als 12e man en Kasper en Julian D. afwezig start de B3 de wedstrijd. Vandaag met Noah als aanvoerder die zijn afscheidswedstrijd speelt. Jammer dat het niet is gelukt om Noah voor FC Lisse te behouden; een prima voetballer met passie in zijn spel en perfect als voorbeeld voor de 1e jaar B als je kijkt naar wedstrijdmentaliteit en het willen winnen.

Het is duidelijk dat de druk er al vanaf is en de aantekeningen tijdens de wedstrijd gaan niet verder als: waar is wil om te winnen vandaag ?, roep om de bal, bewegen zonder bal, coachen in rug, goed opbouwen als het kan etc. Daarom ook duurt het iets langer voordat er een verslag is van deze laatste wedstrijd.

Maar na meerdere wedstrijden op het scherpst van de snede mag het best iets minder een keer. En het is niet slecht dat ook niet, sterker nog in de 18e minuut komt Lisse B3 op voorsprong. Typerend voor het seizoen is het wapen van meekomende extra man vanuit de verdediging. Ryan gaat mee naar voren en met een schitterende pass de sprintende Nick in stelling brengt die de 1-0 mooi inschiet.

Kort daarna nog een mooie individuele actie van Julian H waar de afronding net niet lukt en dan zijn de hoogtepunten uit de 1e helft wel verteld.

In de 2e helft een zelfde beeld. Ter Leede probeert het wel maar is niet in staat om echt gevaarlijk te worden. Het middenveld met Noah, Tygo en Timo is met af en toe ondersteuning de bovenliggende partij waar de verdediging met Luc/Erik-Jan, Ryan, Bryan, Mitch vaak voldoende tijd heeft om Mats niet in de problemen te brengen. Julian H. vanaf links met enkele acties en Roy om rechtsvoor wachtend op zijn moment (dat nog komt). Na 58 minuten is het Mitch die mee naar voren gaat en met een mooie voorzet het hoofd van broer Nick weet te vinden die zijn 2e scoort, een in goed Nederlands voorbeslissing. Daar denkt Ter Leede anders over en in de 67e minuut moet Mats helaas 1 keer de bal uit het net pakken en de spanning is terug in de stand.

Zoals aangekondigd komt nog het moment van Roy. Tien minuten voor tijd krijgt Lisse B3 een vrije trap vanaf de rechterkant, schuin net buiten de 16 meter. Roy krult de bal mooi in de rechterbovenhoek, 3-1. De wedstrijd is nu echt beslist en in stijl sluit FC Lisse B3 een knap seizoen af met een 3-1 overwinning en de stevige 2e plaats.

Geschreven door: Marco Elderbroek