2016-04-12: Rijnsburgse Boys B3 – FC Lisse B3 (1-5)

2e plaats voor B3 veilig gesteld met sterke overwinning

Dankzij het aanvangstijdstip van 16.15 uur in Rijnsburg plus 20 minuten vertraging was het zaterdag 9 april grotendeels rustig genieten van het zonnetje. Op 3 spelers na dan, die al ondersteuning hadden verleend aan B2 (Nick en Ryan) en B4 (Julian D. oude team).

Gelukkig is het nog steeds heerlijk weer op het moment dat de B3 voor de 3e keer dit seizoen het grote en stevige team B3 van Rijnsburgse Boys gaat bestrijden. En daar is al direct het toverwoord van de dag: strijd.

Na de eerdere 6-1 en 8-2 overwinning heeft de coach ten onrechte gegokt dat 1 wissel genoeg moest zijn (Timo nog geblesseerd). Helaas starten we namelijk zonder wissel als in de warming up Julian D. nog teveel last heeft om direct te spelen. Maar het is vooral Rijnsburg dat er duidelijk zin in heeft en vol de strijd aangaat. In de beginfase wordt Lisse B3 overrompeld hoewel echt grote kansen uitblijven; het is echt mouwen opstropen. En gelukkig wordt dat ook gedaan. Dit zijn de wedstrijden dat ook de 1 jaar meer ervaring van Bryan en Noah ontzettend helpen want in de noodzakelijke strijd geven zij het goede voorbeeld.
Na 20 minuten komt Lisse B3 steeds beter in de wedstrijd. En als je door de strijd heen kijkt is het ook Lisse dat af en toe als er iets meer ruimte is beter en zorgvuldiger combineert.

Onder leiding van Noah, de hard werkende Tygo en altijd beweeglijke Mitch is het middenveld de baas over Rijnsburg, al is het daarvoor noodzakelijk dat van achter steeds 1 speler aansluit (mag ook van voren maar vandaag gebeurde dit vooral vanuit de verdediging). Dat is geen probleem want met Nick, Bryan, Erik-Jan en Kasper hebben we spelers die na de winst in een verdedigend duel zeker niet onnodig achterin blijven hangen.

Voorin hebben Julian H., Ryan en Roy in het begin nog de nodige moeite om de bal lang vast te houden door het best pittig vastzetten door de verdediging van Rijnsburg. Jammer voor Rijnsburg is dat niet alleen onze spitsen doelpunt-gevaarlijk zijn. In de 28e minuut weet Mitch door te breken en zijn voorzet is zo goed dat de verdediging van Rijnsburg de bal net verkeerd raakt, 0-1. In de laatste 10 minuten is het Roy die met een paar mooie voetbewegingen tot aan de achterlijn komt en misschien een penalty had verdiend maar niet krijgt. Een 2e doelpunt valt wel als de meekomende Nick met een mooi lobje de keeper kansloos laat, 0-2. Ook de ruststand.

In de rust blijkt Julian H. geblesseerd en kan gelukkig Julian D. weer spelen. Paar verschuivingen met Mitch nu links voor, Tygo van rechts- naar links midden en Julian D. rechts op het middenveld. Zonder aantekeningen een korte impressie van de 2e helft. Rijnsburg probeert het opnieuw maar Lisse B3 laat zich niet meer verrassen. Strijd is er en gaat niet meer weg, voetballend werkt de B3 naar een verdiende overwinning en definitief de 2e plaats in de competitie.

Eerst is het Tygo die loon naar werken krijgt en met een assist Mitch wegstuurt die niet faalt, 0-3. De wedstrijd gaat qua resultaat op slot al is er toch nog 1 moment dat de verdediging zich laat verrassen en de bal ongelukkig achter Mats verdwijnt, 1-3. Geen paniek want in de laatste 10 minuten zijn Mitch en Ryan ongrijpbaar voor de verdediging. Ook afgeleid wellicht door opnieuw enkele fijne bewegingen door Roy die vandaag ook vaker laat zien steeds meer het duel aan te willen gaan. Een uitgooi van Mitch (volgens hem een assist) wordt door Ryan opgepikt en als een mes door de Rijnsburgse boter scoort hij de mooie 1-4. En Mitch weet daarna nog een keer, met een heel echte assist, Ryan te vinden die in de 2e helft goed op stoom komt, 1-5.

Nogmaals gezegd dat deze genadeklappen ook mede mogelijk zijn gemaakt door de al eerder genoemde strijd op middenveld en in de verdediging. Je zag wel dat de laatste minuten de energie en wilskracht om terug te komen wat was weggezakt maar de marge was groot genoeg en de echte wedstrijd was gespeeld. Over de hele wedstrijd complimenten voor de strijdlust!
Lisse B3 wordt steeds meer een team dat niet zo maar is te verslaan. Felicitaties ook aan Kagia B1 dat vandaag kampioen is geworden en net op de beslissende momenten constanter presteerde. Volgende week nog de laatste wedstrijd tegen Ter Leede B2 en dan rustig toeleven naar het toernooi in België eind mei.

Geschreven door: Marco Elderbroek