2016-04-08: FC Lisse C1 – ARC C1 (5-3)

FC Lisse C1 laat 2 gezichten zien

Na het aanmoedigen van de mannen van de C2, die zich na een goede overwinning op Katwijk C1 steeds meer heel knap richting veilige haven voetballen in de 1e klasse, en een rustige bespreking stonden we klaar om af te trappen. In de bespreking werd nog wel verwezen naar de wedstrijd in Alphen. Volgens de trainers van Lisse is ARC een ploeg die veel te laag op de ranglijst staat. De mannen uit Alphen spelen verzorgd voetbal en verdienen daarmee misschien wel meer punten dan ze hebben. In Alphen hadden we uiteindelijk een rode kaart nodig om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Normaal begint een verslag van de C1 vaak in de trant van; “we moesten even wakker worden”. Dat mocht nu echt niet gebeuren en zo geschiedde…

Lisse C1 vloog werkelijk uit de startblokken. Dit resulteerde al na 2 minuten in een 1-0 voorsprong. Het was aanvoerder Lars, de man die al 10 wedstrijden op rij het net vindt, die een heerlijke voorzet van Nick binnen kopt. Lisse combineert er goed op los en met verzorgde aanvallen wordt ARC onder vuur genomen. Kevin zorgt op aangeven van Sven dan ook voor de 2-0. En dan staan er pas 6 minuten op de klok ! Na deze 2e goal krijgt Lisse nog een aantal goede kansen om de 3e te maken. Met name Sven is met een volley vanaf de rand van de 16 dichtbij de goal. Het gebeurt niet. En dan… Na 15 minuten neemt Lisse gas terug, waarom is nog steeds niet helemaal duidelijk. ARC neemt daarop het heft in handen en krijgt Lisse met de rug tegen de muur. De 2-1 hangt al snel in de lucht, vervolgens de 2-2 ook en tot overmaat van ramp staan we nog voor de 30e minuut met 2-3 achter. Als je zelf de wedstrijd ombuigt is het knap. Als je tegenstander het doet, kun je er vaak met je pet niet bij. Lisse was gewoon niet scherp, de goals werden weg gegeven alsof de Goedheiligman in het land was. Niet scherp blijkt als je keeper, Pietje Penaltykiller, een strafschop houdt en er 3 man van de tegenpartij klaar staat om de rebound alsnog in te schieten en de dichtstbijzijnde Lisser nog rond de strafschopstip huppelt… Hiermee wil ik zeker ARC niet te kort doen die in dit kwartier liet zien waarom de trainers van Lisse het een goed voetballende ploeg vinden !

In de rust een opvallend rustige trainer. Er was ook zeker nog vertrouwen. Ook bij de spelers zelf. Toch duurde het nog best lang voordat er iets gebeurde. Uiteindelijk bracht een omzetting vanaf de kant uitkomst. Er werd 1 op 1 ingezet met Rowan naast spits Sven en Jesper op de plek van Rowan. Lars, Melle en Max moesten het achterin maar even op gaan lossen. Dit was nog niet omgezet of Sven pakt, op aangeven van wederom Nick, zijn doelpuntje mee. Voor Lisse het startsein om door te pakken. En hoe. Een lange bal van achteruit wordt door Nick heerlijk aangenomen op de borst (volgens Alphenaren langs de kant het toppunt van triestheid dat hier “hands” niet door de scheidsrechter gezien werd.) Het was ook niet te zien en volgens Lissenaren ook niet zo maar er zijn helaas geen camerabeelden van). Wat Nick vervolgens deed, zie je niet vaak op de jeugdvelden; De bal komt omhoog en zonder na te denken zet hij, met de rug naar de goal, zijn wreef onder de bal, terwijl hij in de lucht hangt. Een heerlijke omhaal en een explosie van vreugde ! Wat een goal. Vlak voor tijd maakt Sven aan alle onzekerheid een einde. Ook tegen het einde van het seizoen wordt er nog op corners getraind door de mannen. Vorige week 2x tegen HVV en ook vandaag bracht een variant een goal met zich mee. De corner van Nick werd bij de eerste paal door Sven snoeihard binnen gekopt. De buit was binnen !

Het was geen mooie pot vandaag maar wel een spannende met een meer dan terechte winnaar. De frustratie bij ARC was begrijpelijk, ze hebben het ons lang lastig gemaakt maar konden de overwinning niet over de streep trekken. De tweede helft hebben ze ook niks meer gecreëerd door een sterk acterend blok achterin.

Door de belangrijke overwinningen van het vlaggenschip, de A1, B1 en het gelijke spel van de D1 werd er nog lang na genoten op de FC… Zaterdag om uur trappen wij af in Voorhout om het daar Foreholte lastig te gaan maken zich in deze klasse te handhaven.

Tot ziens langs de lijn !

Geschreven door: A.T.