2016-04-02: HVV C1 – FC Lisse C1 (1-3)

Prachtige topper wordt gewonnen door FC Lisse C1 !

Hoewel de strijd om het kampioenschap mogelijk lijkt gestreden in de hoofdklasse A bij de C-junioren, is het duidelijk dat twee teams te goed zijn voor deze competitie.
FC Lisse C1 heeft twee wedstrijden onnodig verloren en heeft tegen dit HVV eerder al puntverlies geleden. Verder maakt dit team een heel goed seizoen door met zeer veel winstpartijen in de competitie, beker en oefenduels tegen divisieploegen.
HVV C1 doet hier een schepje bovenop en heeft dit seizoen überhaupt nog niets verloren. Zij wonnen tot nu toe alle competitiewedstrijden en bekerwedstrijden (staan ook in de finale). Enkel Escelsior C1 wist een puntendeling te verzorgen.
Kortom dit wordt een prachtige wedstrijd waarbij HVV de jacht naar titel wil voortzetten en FC Lisse revanche wil nemen en tonen dat zij minimaal gelijkwaardig zijn.

De wedstrijd begon met twee scherpe ploegen die zin hadden in een spektakelstuk. De plannen voor onze mannen waren de hele week al duidelijk gemaakt en het was dus kijken of we dit goed zouden uitvoeren. Het was FC Lisse dat wel direct brutaal het initiatief nam. Met goed voetbal en een flinke dosis inzet speelde de eerste fase zich vooral op de helft van de Hagenaren af. Na 7 minuten kregen we een corner en deze werd keurig door Milan gekopt. Hierna volgden nog twee goede kansen, maar de 0-2 werd uiteindelijk gescoord door Lars, wederom uit een corner. Gaaf om te zien dat waar vrijdag op getraind is, op zaterdag word beloond !
HVV stond met de mond vol tanden en kwam er, op een paar mogelijkheden na, niet aan te pas. De eerste helft kreeg nog meer glans toen een goede aanval bij Nick terecht kwam en hij via een carambole de keeper wist te passeren, ruststand 0-3 !

In de rust werd de tactiek nog even verder besproken, maar ook euforie wat gedempt, want we waren pas op de helft. Trainer Frank en zijn interim-assistent Michel (Ruud kon er helaas i.v.m. studie niet bij zijn, maar was via de mobiele media toch nog een beetje bij) gaven aan door te gaan en niet te verslappen !

De tweede helft wilde HVV sterk uit de startblokken komen, maar dat wisten we goed te pareren. Toch maakten zij handig gebruik van een foutje aan onze zijde waardoor het na 42 minuten spelen 1-3 stond. Niets aan de hand, maar het werd wel wat pittiger toen de zeer matig acterende leidsman besloot ons van een tweede gele (dus rode) kaart te voorzien. Dit betekent weer even koppen bij elkaar, tactiek aanpassen en werken voor wat je waard bent.

In deze fase speelden wij zeer volwassen, maar HVV kreeg wel twee goede kansen op de 2-3. Door prima handelen van onze mannen gebeurde dit niet en het geloof bij de tegenstander droop langzaam weg. Ook de 6,5 minuut blessure tijd hielp hen niet en na 42 minuten in de tweede helft liet de scheidsrechter het eindsignaal horen. Dit betekende een prachtige en welverdiende 1-3 overwinning van FC Lisse C1 !!!

Mannen, wij zijn trots op de hele groep die alles tot in de puntjes heeft uitgevoerd. Het was een wedstrijd op zich en deze hebben we met grote klasse gespeeld. Of HVV nu zenuwachtig wordt met 6 punten voorsprong en 4 wedstrijden te gaan weten we niet. Dat dit een gevoelige tik is weten we wel, dus we gaan zien hoe ze hiermee omgaan.

Wij gaan in ieder geval met net zoveel energie de volgende wedstrijden aan zodat wij met opgeheven hoofd de competitie afsluiten !!!

H.T

Geschreven door: Frank