Voorbeschouwing Jong FC Groningen – FC Lisse

De spelersbus van FC Lisse, gesponsord door Travelpartner Beelen Mobility, met in haar kielzog de supporters van de FC, kruist in korte tijd letterlijk het land door. Op zaterdag 9 februari stond in Zeeuws-Vlaanderen de uitwedstrijd tegen Hoek op het programma. Twee weken later is het op zaterdag 23 februari vanaf drie uur Jong FC Groningen – FC Lisse. Jong FC Groningen speelt haar wedstrijden op Sportpark Corpus Den Hoorn.

De laatste editie van de beloftes van Groningen tegen FC Lisse werd gespeeld op zaterdag 13 mei 2017. Jong FC Groningen week voor deze mogelijke kampioenswedstrijd van FC Lisse uit naar het Noordleasestadion. Dit stadion heeft een capaciteit van rond de 22.000 inwoners, de totale bevolking van FC Lisse. Om het droomscenario uit te laten komen moest FC Lisse winnen van Groningen en concurrent IJsselmeervogels verliezen bij Quick Boys. Helaas kwam de droom van de FC niet uit. Koploper IJsselmeervogels maakte geen fout in Katwijk en de FC verloor met 1-0 in Groningen. Uiteindelijk promoveerde FC Lisse via de nacompetitie alsnog naar de tweede divisie.

De heenwedstrijd tussen FC Lisse en Jong FC Groningen werd gewonnen door de thuisclub. De winst van het collectief. Uitgelicht werden twee spelers van 19 jaar. Bas Gozeling maakte zijn debuut in het hart van de Lisserse verdediging en Bryan Iliohan trad in de voetsporen van zijn vader Dennis door de beslissende 2-0 te scoren. Lars Rauws werd voorafgaand aan deze wedstrijd gehuldigd voor het spelen van zijn 200ste wedstrijd in het shirt van FC Lisse.

Jong FC Groningen heeft dit jaar nog niet verloren. De ploeg van trainer Alfons Arts won in Katwijk met 2-0 van Quick Boys en verpulverde op eigen veld DVS’33 met 4-0. Daartegenover stonden moeizame gelijke spelen in eigen huis van 1-1 tegen de laagvliegers Achilles’29 en De Dijk. De Groningers kwamen op gelijke hoogte tegen De Dijk door een treffer van doelman Jan Hoekstra.

Komende zaterdag is de afsluiting van de tweede periode. Hoek heeft daarin een punt voorsprong op DVS’33. FC Lisse is na het verlies bij Hoek uit de race voor deze prijs.

FC Lisse wisselt in 2019 goede resultaten met minder goede resultaten af. Het veldspel vertoont over het algemeen een opwaartse lijn. FC Lisse krijgt iedere wedstrijd genoeg kansen. Het gaat erom uit die kansen genoeg rendement te halen om zo wedstrijden te winnen.

Jong FC Groningen, dat zegt de naam al, bestaat uit jonge talenten. Ook FC Lisse heeft een aantal jonge spelers. Tegen SJC vielen afgelopen zaterdag in Luca Tarani (20), Bryan Iliohan (19) en Mo Adouch (19).

Jong FC Groningen – FC Lisse is komende zaterdag vanaf drie uur. Op Sportpark Corpus den Hoorn. Hier heeft FC Groningen haar trainingen en Jong FC Groningen haar wedstrijden. Tevens de thuisbasis van jeugdteams. Het sportpark ligt aan de Laan Corpus Den Hoorn in de gelijknamige stadswijk.