2018-04-07: FC Lisse B2 – DOSR B1 (2-5)

Triest!!!!!

Ik heb tegenwoordig een abbonnement op “halfjes” . Ook vandaag, op een prachtige lentedag, kon ik niet eerder aanschuiven dan in de rust. FC Lisse ontving vandaag de koploper en toen ik de ruststand te horen kreeg, 1-3, schrok ik wel even. Waren ze zo goed ?

Maar mijn komst bleek een grote bron van inspiratie te zijn want ik had mijn plek nog niets eens ingenomen of het stond 2-3 en nog lang te gaan.

DOSR was voetballend dan ook helemaal niet zo een wonderploeg, bleek uit de volgende minuten, alleen….DOSR vocht voor elke bal. Negen vd tien duels werden door Lisse verloren en soms zelfs, was de houding apathisch te noemen. Dat was koren op de molen van DOSR maar toen………stortte een DOSR speler na het geven van een pass zonder iemand in de buurt schreeuwend van de pijn ter aarde. Een knieprobleem was de diagnose en vervolgens gebeurde er weinig tot niets.

Het hek werd opengezet de cornervlag weggehaald want de ambulance kwam, maar een half uur later lag die arme jongen er nog. Na bijna drie kwartier nog steeds geen ambulance en besloot men het slachtoffer maar op een brancard naar binnen te brengen. Ik weet niet hoe de procedures zijn bij Lisse maar dit was heel triest om te zien.

Gelukkig was het mooi weer want als dit een week eerder was gebeurd …………

De extra rust deed FC Lisse geen goed. Het bleef te slap, te veel balverlies en DOSR liep dan ook spelenderwijs naar een 2-5 overwinning en bewees daarmee dat je met inzet en hard werken een eind kan komen. B2 laat het een wijze les zijn.

Geschreven door: Frits