• Vincent Nek is de nieuwe trainer van opleidingsteam O16-1 volgend seizoen. Hij is de opvolger van Micha Schoone die de voetbalschoenen dan weer uit het vet haalt.

  Vincent is 29 jaar en woont in Hazerswoude Rijndijk. Ondanks zijn relatieve jonge leeftijd heeft hij al de nodige jeugdteams onder zij hoede gehad de afgelopen jaren. Waaronder diverse jeugdteams van v.v. Oegstgeest (2007-2015), v.v. Katwijk (2015-2019), gevolgd door FC Oegstgeest JO17-1 (2019-heden).

  Zelf heeft Vincent bij v.v. Oegstgeest gespeeld waar hij alle selectieteams heeft doorlopen. Vanwege de nodige blessures is hij zich op jonge leeftijd gaan richten op het trainerschap. ”Ik vind het leuk om jongeren iets bij te kunnen brengen.”, aldus Vincent.

  De ambitie van Vincent is om zich verder te ontwikkelen als trainer. “Op termijn zou ik graag een keer de stap naar de senioren willen maken, maar gun mijzelf wel de tijd. Een hoger jeugdteam zou ik ook zeker geen probleem vinden.”, vertelt hij relaxed.

  Vincent is destijds begonnen met de trainerscursus pupillen en daarna vrij snel de cursus voor junioren gevolgd. Sinds 3 jaar is hij in het bezit van de trainerslicentie UEFA C YOUTH. “UEFA B zou ik absoluut nog eens willen halen zonder hier een strak tijdpad aan te hangen. Mocht ik die opleiding over bijvoorbeeld 2 jaar mogen doen, dan zal ik ervoor klaar staan. Maar een jaar later is ook geen probleem.”, verduidelijkt hij.

  Waarom gekozen voor de overstap naar FC Lisse? “Via collega trainer Siebe Duivenvoorden (trainer jeugdteam O16-2) ben ik in contact gekomen met FC Lisse. FC Lisse is een grote club in de regio. Speelt met alle jeugd selectieteams op een hoog niveau. Daarnaast heb ik mij vanaf de eerste minuut dat ik hier het terrein opliep, welkom gevoeld. Ik denk bij de club nog veel te kunnen leren. Zowel van manager Opleidingen Rory Roubos als de andere jeugdtrainers binnen de opleiding. Vandaar deze keuze.”, legt Vincent desgevraagd uit.

  In het dagelijks leven is hij inhouse intercedent bij Olympia. Een bedrijf dat uitzendkrachten aan het werk zet. Dit werk is goed te combineren met het geven van trainingen (3x per week) in de jeugdopleiding van FC Lisse.

  Als slot geeft Vincent aan dat hij enorm uitkijkt naar deze nieuwe uitdaging bij FC Lisse.

  Wij wensen Vincent alvast veel succes en voetbalplezier bij FC Lisse.

  Als onderdeel van de opleiding bestaat de middenbouw (O13-O16) volgend seizoen uit O13 (trainer Justin Compier), O14 (trainer Roy van Kesteren), O15 (trainer Nico Draijer) en Vincent dus voor de O16.

  De bovenbouw bestaat uit O17 (trainer Cesar Roubos), O18 (trainer Mark de Kooker), O19 (trainer Godwin Ababio) en O23 (trainer Ronny Grimbergen).

  De TCO van FC Lisse is blij en trots dat het de hoofdtrainers voor zowel de midden- als bovenbouw voor komend seizoen tijdig rond heeft.