• FC Lisse biedt voldoende mogelijkheden voor Veteranen om te voetballen en te trainen. Op zaterdagmiddag zijn er genoeg voetballers die geen zin meer hebben om verre uitwedstrijden te spelen. Zij spelen in de 7 tegen 7 competitie en dat zijn altijd thuiswedstrijden. In deze teams spelen aardig wat voetballers die zich Veteraan kunnen en mogen noemen.

  Op woensdagavonden kan er getraind worden door de Veteranen. Zelf een warming up doen en dan een lange partij van bijna anderhalf uur. Veld 10 wordt bij voldoende opkomst in tweeën gesplitst: de jongere Veteranen spelen een onderlinge partij en dat doen ook de “oudere Veteranen”. Bij de laatste groep ligt de gemiddelde leeftijd wel boven de 60 jaar. FC Lisse icoon Frans van der Laan is bij deze groep één van de oudsten. De leiding en organisatie op de woensdagen is in handen van Loek Bakker.

  Toen de 1e lockdown werd afgekondigd werd er niet meer getraind en waren er ook geen wedstrijden. Maar toen het licht op groen werd gezet voor beperkte sportmogelijkheden maakten de Veteranen daar dankbaar gebruik van. Trainingen op maandagochtend, gevolgd door trainingen op zaterdagmiddag waarbij je de bal twee keer (later drie keer) mocht raken en er geen lichamelijk contact was toegestaan. En ook geen 3e helft………..

  Bij de 2e lockdown zien we hetzelfde patroon al werd de maandagochtend training ingewisseld voor de dinsdagochtend. Je zou het misschien wel het nieuwe Veteranenvoetbal kunnen noemen. Ouderen, thuiswerkers en mensen die even hun werk elders onderbreken om heerlijk te gaan trainen. En FC Lisse maakt dit allemaal mogelijk.

  Omdat er op zaterdag nog geen wedstrijden zijn wordt er nu ook op zaterdagmiddag getraind. Dan is het uiteraard wel iets drukker. Voordeel is ook dat de Veteranen op de kunstgrasvelden bijna altijd kunnen trainen (al spelen de meesten toch liever op echt gras).

  En dan is er ook nog een team van FC Lisse dat in een echte Veteranencompetitie speelt. Een team met de logische naam FC Lisse Veteranen 1. Dit team speelde een aantal jaren in de 35-plus competitie en klom daar op van de 3e naar de 1e klasse. Maar die 1e klasse was te hoog gegrepen, de Veteranen werden ouder en speelden tegen teams met een gemiddelde leeftijd van 38/40 jaar. Met ingang van het seizoen 2020/2021 ging Lisse V1 spelen in de 45-plus competitie. Ze maakten een uitstekende start, maar helaas de competitie werd afgebroken. Wel werd er, daar waar mogelijk, getraind. Bij de nieuwe competitie (21/22) staat FC Lisse V 1 ongeslagen bovenaan.

  En voor de echte Veteranen die het rustiger aan willen doen biedt FC Lisse de mogelijkheid om mee te doen aan Walking Football. Dat is altijd op woensdagochtend.

  Vragen over trainingen voor Veteranen: zoek contact met Frans v/d Laan (06-51069469) of Loek Bakker (06-28433506). Voor Walking Football is Hubert Habers de contactpersoon.

  NB. Zodra de avond lockdown voorbij is en er weer getraind mag worden in de avonduren, dan trainen de Veteranen weer op woensdagavond om 20.30 uur.

  Veteranenvoetbal FC Lisse 1
  Veteranen
  Veteranenvoetbal FC Lisse
  Walking Football