• Het afgelopen weekend kwam FC Lisse in actie voor Support Casper. Anouk Steenvoorden van de MO19 blikt terug.

    “Zaterdag 29 mei zijn wij als MO19 in actie gekomen voor de organisatie Support Casper. Ieder teamlid heeft geld gedoneerd en ook onze ouders. In totaal, ook met anderen, is er €2.000 euro opgehaald!

    Om toch ook iets actiefs te doen voor dit goede doel, had onze trainer John een leuke training georganiseerd. Vooraf aan de training kregen we shirts van Support Casper, die gelukkig wit waren in het warme weer, en maakten we een teamfoto met het logo. Hierna deden we allerlei oefeningen met de bal, wat soms lastiger was dan het leek. Er was ook nog iets te eten en te drinken geregeld. Dit zorgde voor een hele gezellige en complete ochtend.

    De motivatie voor ons om dit voor Support Casper te doen, is dat bijna iedereen in zijn leven in contact komt met kanker. Het kan je oma, broer, jijzelf of een verre kennis zijn. Maar het blijft vast dat dit een hele gevaarlijke, dodelijke ziekte is en dat we er nog geen direct medicijn voor hebben. Vooral met alvleesklierkanker, wat een zeer ernstige vorm is en meestal te laat ontdekt wordt, is het heel belangrijk om een tegenmiddel te ontwikkelen. Daarom hebben wij ons ingezet voor Support Casper, om hen te steunen in hun strijd tegen alvleesklierkanker.”