• Nadat het Kabinet had besloten dat er na 17.00 uur niet meer getraind mocht worden haalde de KNVB het gehele wedstrijdprogramma eruit voor cat. A-teams voor deze zaterdag. Jeugdteams O14-1 en O16-1 konden echter alsnog aan de bak.

  O14-1
  Voor dit team stond de wedstrijd in de tweede ronde van de bekercompetitie op het programma. Nadat FC Lisse O14-1 in de eerste ronde FC Oegstgeest O14-1 met 5-2 had verslagen, kwam nu Quick Boys O14-1 op bezoek op sportpark Ter Specke. Quick Boys speelt hun competitiewedstrijden in Divisie 1, terwijl de O14-1 in Divisie 3 uitkomt. Waarmee ze in Quick Boys een lastige tegenstander troffen. Maar zoals bekend kunnen wedstrijden voor de beker ook bijzondere wedstrijden zijn.

  Om 10.00 uur werd er afgetrapt op veld 8. Na de aftrap trok Quick Boys gelijk ten aanval op zoek naar een vroege treffer. Maar door enkele prima reddingen van onze keeper en de verdediging die goed stond bleef het lange tijd 0-0. Toch wist Quick Boys alsnog te scoren. Door een misverstand tussen verdediger en keeper kreeg Quick Boys net buiten het 16 meter gebied een vrije trap. Daarop werd de bal door een Lissers been van richting veranderd waarna de keeper kansloos was en Quick Boys op 0-1 kwam. Dit was tevens de ruststand.

  In de tweede helft kwam FC Lisse eerst nog met 0-2 achter, voordat zij binnen één minuut twee prachtige aanvallen op de mat legden. Jammer genoeg wisten zij maar uit één van die aanvallen te scoren. Na deze aansluitingstreffer gingen de mannen op zoek naar nog een doelpunt om er hopelijk minimaal een gelijkspel uit te slepen. Bij een gelijkspel zouden er immers penalty's genomen worden. Maar als jezelf niet scoort dan scoort de tegenstander. Waardoor de eindstand 1-3 op het scorebord stond. FC Lisse O14-1 is hierdoor uitgeschakeld terwijl Quick Boys zich geplaatst heeft voor de derde ronde van het bekertoernooi.

  O16-1
  Nadat vorige week de wedstrijd tegen Onze Gezellen op het allerlaatste moment werd afgelast heeft de KNVB deze wedstrijd opnieuw op het programma gezet. Een wedstrijd met wederzijdse belangen. Zowel Onze Gezellen als FC Lisse O16-1 hadden nog kans op de tweede plaats in Divisie 6. Een plaats die recht geeft op promotie naar Divisie 5 in de winterstop.

  Onze Gezellen had één winstpunt meer en had ook één wedstrijd meer gespeeld dan FC Lisse. Om 11.00 uur werd er afgetrapt op veld 7. Vanaf minuut één waren de bedoelingen van Onze Gezellen duidelijk. Met hun spel lieten zij zien dat ze graag tweede wilden worden. Na enkele minuten stond FC Lisse al met 0-1 achter. Een benutte penalty bracht Lisse weer terug in de wedstrijd, maar nog geen 5 minuten later keek het team alweer tegen een 1-2 achterstand aan waardoor het weer achter de feiten aanliep. Dit was tevens de ruststand.

  In de rust werden er twee wissels toegepast met de bedoeling er toch een overwinning uit te slepen. Maar identiek aan de eerste helft wist Onze Gezellen ook in de tweede helft snel te scoren, waardoor zij uitliepen naar een 1-3. Het laatste kwartier een alles of niets poging van trainer Vincent om tot een overwinning te komen, het team ging met vier voorhoedespelers om zoek naar de broodnodige doelpunten. Dit betaalde zich uit in een fraai doelpunt van onze spits, maar ook Onze Gezellen wist nog een keer te scoren. Eindstand 2-4, waardoor Onze Gezellen de tweede plaats op de ranglijst in handen heeft.

  Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter kwam het besef bij enkele spelers dat zij onvoldoende inzet hadden getoond en strijd hadden geleverd in deze belangrijke wedstrijd. Tegelijkertijd dient ook gezegd te worden dat de tegenstander ook gewoon beter was.