• Het is vrijdagavond, “de feestweek” is afgelopen en morgen start de mooiste dag van de week. De zaterdag. We mogen weer. Maar het is niet vanzelfsprekend. Er worden steeds meer wedstrijden afgelast i.v.m. coronabesmettingen en we zien procentuele stijgingen van het aantal besmettingen. We zullen de maatregelen moeten volgen en hierover wil ik wel wat kwijt.

  Als ik zie hoe hard vrijwilligers werken om het mogelijk te maken om überhaupt te kunnen voetballen geeft mij dat een trots gevoel. Als ik zie hoe de jeugd nog steeds netjes de looplijnen hanteert en goed omgaat met de regels voor, tijdens en na trainingen maakt met dat trots. Van andere voorzitters hoor ik dat het zitten echt een grote uitdaging is, dan heeft de organisatie hier echt goed werk geleverd want het zitten gaat over het algemeen prima. En natuurlijk zou ik de nadruk kunnen leggen op de 10-15% die de regels wat minder nauw nemen, maar het is ook mooi om te zien dat ook onderling we elkaar aanspreken. En daar hebben we geen BOA voor nodig, daar is geen security medewerker voor nodig. Nee dat kunnen en moeten we zelf doen. En dat doen we ook. En vooral blijf dat doen op een normale manier. We hebben volgens mij allemaal het beste voor met onze gezondheid en met onze club. De protocollen lijken wel boeken maar we kunnen alleen blijven voetballen en op gepaste afstand een derde helft organiseren wanneer iedereen zijn gezond boerenverstand gebruikt. Blijf dit verstand gebruiken ook nu het weer slechter gaat worden.

  Nog een paar andere zaken:

  • De ALV zal plaatsvinden op donderdag 22 oktober. De agenda en wijze van aanmelden zal binnenkort worden gepresenteerd.
  • Het team van FC Lisse TV heeft afgelopen weken hard gewerkt en we gaan testen om de wedstrijden middels een livestream in de woonkamer(s) te krijgen. Morgen volgt de test.
  • In de zomer maanden is niet stilgezeten op het gebied van sponsoring. We zijn enorm trots dat we twee partners aan ons hebben kunnen binden. Morgen zullen wij onze trots jeugdpartner bekend maken en volgende week onze trots slaappartner. De concepten zijn met vereende krachten tot stand gekomen en zijn uniek in het amateurvoetbal durf ik wel te zeggen. Bedankt aan een ieder die zich hiervoor heeft ingezet.
  • Het avondje uit zal niet in januari worden georganiseerd met CV De Gaapstokken. We zijn in overleg met elkaar om mogelijk later in het jaar een alternatief te organiseren.
  • Mede om de maatregelen zo goed mogelijk toe te kunnen passen en te zorgen voor spreiding van mensenmassa’s zullen de thuiswedstrijden van ons vlaggenschip tot en met 31 oktober om 18:00 uur starten. Halverwege oktober zullen we weer in overleg gaan en bezien of we na 1 november hier nog door moet gaan.
  • De nieuwbouw, het komt steeds dichter- en dichterbij. Binnenkort zal er een up-date gegeven worden.
  • Afgelopen woensdag heeft op initiatief van de burgemeester en wethouder Van der Laan er een overleg plaatsgevonden met de Ter Specke verenigingen om te praten over impact coronamaatregelen en hoe het tot op heden gaat en of we nog tips hadden voor de gemeente maar ook voor elkaar. Een goed overleg waarbij het gevoel overheerst dat alle Ter Specke verenigingen er alles aan doen om binnen de coronamaatregelen alles zo goed mogelijk te organiseren. Mooi en daar kunnen we in Lisse trots op zijn.

  Ik wens een ieder een fijn weekend. Veel voetbalplezier. Hou je aan de regels en alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we kunnen blijven voetballen.

  Leon Annokkee.