• Hoofd opleiding Rory Roubos is afgelopen zaterdag 3 oktober geslaagd voor de KNVB trainersopleiding UEFA A YOUTH. Voor deze pittige opleiding liep hij geruime tijd stage als assistent-trainer bij jeugdteam O16 van BVO AZ Alkmaar.

  Vanwege de coronamaatregelen was het eindexamen eerder uitgesteld. Maar vorige week mocht hij alsnog aan de bak om de onder voetbaltrainers zo fel begeerde licentie UEFA A YOUTH te bemachtigen. Onder toeziend oog van de KNVB-examinator wist hij de finalesessie met opleidingsteam O19-1 van FC Lisse succesvol af te ronden. De O19 speelt op het hoogste jeugdniveau in de landelijke Divisie 1 dit seizoen, in lijn met de examencriteria van deze opleiding.

  Met de licentie UEFA A Youth is het toegestaan als hoofdtrainer-coach werkzaam te zijn bij alle (BVO)jeugdelftallen (t/m O21) die uitkomen in de landelijke divisies of de eredivisie vrouwen en/of als assistent-trainer in het betaald voetbal.

  Sinds seizoen 2017/18 is Rory Hoofd Opleiding van FC Lisse. Onder zijn inspirerende leiding heeft de opleiding een sterke ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen jaren. Met als uiteindelijk resultaat het KNVB-certificaat Regionale Jeugd Opleiding in seizoen 2018/19. Nieuwsplatform Voetbal in de Bollenstreek wijdde er december 2018 een lezenswaardig artikel aan als onderdeel van de serie 'Blik op de jeugd' bij voetbalclubs binnen de Bollenstreek  https://voetbalindebollenstreek.nl/blik-op-de-jeugd-fc-lisse-adouch-en-gozeling-zijn-geen-uitzonderingen-meer/

  Voor zijn periode bij FC Lisse was Rory actief als jeugdtrainer bij FC Volendam. Met als Hoofd Opleiding voormalig hoofdtrainer van FC Lisse, Misha Salden, en met collega jeugdtrainer Barry Opdam. In de periode bij Volendam trainde hij de jeugdteams O14, O15 en O17.

  Daarnaast heeft Rory gewerkt voor SoccerPlay, een methodisch didactisch neergezet voetbaltrainingsprogramma, waarvoor hij in binnen- en buitenland actief is geweest

  Rory was zelf ooit een beloftevolle jeugdspeler. Hij speelde in jeugdteams van zowel Ajax als AZ Alkmaar. Maar vanwege ernstige blessures (botontsteking in periode Ajax en scheen-/kuitbeenbreuk bij AZ) zag hij op 17-jarige leeftijd zijn voetbaldroom in rook opgaan. Een zware klap waarop hij nog regelmatig met gemengde gevoelens terugkijkt. Achteraf gezien een waardevolle ervaring in zijn functie van Hoofd Opleiding, om jonge spelers en trainers te ondersteunen indien zich ernstige blessures voordoen.

  Voor zijn plezier voetbalt Rory af en toe nog in de zaalcompetitie van FC Lisse. Samen met voormalige topamateurs en profvoetballers in het vriendenteam van (Brian) Mussche. Op die momenten laat Rory zien de technische kunst van het voetbalspel nog niet verleerd te zijn.

  Rory, van harte gefeliciteerd met je licentie UEFA A Youth. Loon naar werken trainer-coach!

     Homepage FC Lisse 1      Homepage FC Lisse 4