• FC Lisse heeft voor het nieuwe voetbalseizoen 2022/2023 Romano de Jonge vastgelegd. De 29-jarige middenvelder is momenteel actief voor de amateurs van Ajax-zaterdag. Romano heeft de ambitie uitgesproken op het niveau te willen spelen van de Tweede Divisie. Bij FC Lisse treft hij twee voormalige teamgenoten: Mitchel Bormann (Ajax-zaterdag) en Tom Noordhoff (OFC).

    Het is niet de eerste keer dat Romano gaat voetballen bij een ploeg uit de Bollenstreek. De voormalig speler van Jong Volendam speelde van 2013 tot en met 2015 bij de VV Katwijk. Welwiswaar was het toen nog Topklasse, maar Romano heeft al ervaring met het spelen op het hoogste amateurniveau. Het seizoen 2013/2014 verliep op bizarre wijze. Landskampioen VV Katwijk degradeerde net als Ter Leede en Noordwijk naar de Hoofdklasse. Romano wist in 17 optredens in de Topklasse voor het 'andere oranje' vier keer te scoren. Een seizoen later keerde Katwijk via een kampioenschap in de Hoofdklasse weer terug op het hoogste amateurniveau. Romano speelde van 2015 tot en met 2019 bij de huidige koploper van de Derde Divisie zondag: OFC.

    Romano streek in 2019 neer bij Ajax-zaterdag, waar hij werd herenigd met zijn oud-trainer van OFC: Yuri Rose. De intussen ervaren Romano zag als belangrijkste taak het ondersteunen van de vele jonkies bij de Amsterdammers. In het seizoen 2019/2020 scoorde Romano nog op De Toekomst tegen FC Lisse, in een duel dat de gasten met 2-1 wonnen. Dit seizoen was Romano basisspeler bij Ajax in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Lisse. De wedstrijd waarin de FC naar alle waarschijnlijkheid de eerste periodetitel misliep.

    Met een beetje geluk herstart de competitie van de Derde Divisie op zaterdag 5 februari. Op het programma staat dan onder meer FC Lisse tegen Ajax-zaterdag. Een nieuwe kennismaking met Romano.

    De FC wenst Romano veel spelplezier vanaf komende zomer 2022 bij onze club.

    Romano de Jonge naar FC Lisse