• FC Lisse heeft voor komend seizoen een nieuwe keeper vastgelegd. Het is de 26-jarige Richard de Groot. Richard komt over van de Koninklijke HFC, dat uitkomt in de Tweede Divisie. De geboren en getogen Venneper heeft diverse competitiewedstrijden onder de lat gestaan voor de club uit Haarlem.

    De voetbalroots van Richard liggen bij DIOS uit Nieuw Vennep. In de jaren negentig van de vorige eeuw maakte doelman Marek Kujach ooit de overstap van DIOS naar FC Lisse. Marek werd in 1997 met FC Lisse kampioen van de Hoofdklasse A op de zaterdag. Na DIOS kwam Richard uit voor Overbos, Katwijk, UVS, weer Katwijk en Purmersteijn. Met Purmersteijn speelde Richard in de Hoofdklasse zaterdag.

    Bij DIOS speelde Richard tot zijn twaalfde in de spits. Op dat moment koos hij voor een plek onder de lat. Een loopbaan, die doet denken aan die van Wesley Zonneveld ooit bij FC Lisse. Juist door zijn achtergrond als speler is Richard een meevoetballende doelman geworden, van waaruit de opbouw begint van een aanval.

    Richard doet zijn achternaam eer aan met zijn 1 meter 93. Is ook iemand die sterk op de lijn is. Kortom een welkome aanvulling voor de selectie van FC Lisse.

    Wij wensen Richard veel plezier toe bij zijn nieuwe club vanaf de zomer van 2022.