• Afgelopen zaterdag was FC Lisse O16-1 vrij van competitieverplichtingen, de andere 3 opleidingsteams van de middenbouw moesten het alle 3 opnemen tegen de koploper. Hoe het deze 3 teams verging lezen jullie hieronder.

  O13-1
  De O13-1 kreeg koploper DEM O13-1 uit Beverwijk op bezoek. Deze tegenstander had tot nu toe van de 7 competitiewedstrijden in de 2e  Divisie B maar 1 keer gelijk gespeeld terwijl de andere wedstrijden allemaal winnend werden afgesloten.

  Om 10.00 uur gingen de spelers met elkaar de strijd aan op veld 7. In een enerverende eerste helft liet FC Lisse zich van hun goede kant zien. Het grote gat tussen koploper DEM en het in de onderste regionen verkerende FC Lisse was wel in de ranglijst te zien, maar niet op het veld. In de eerste helft nam FC Lisse tot twee keer toe brutaal de leiding. Met een mooie 3-3 stand floot de scheidsrechter af voor het rustsignaal.

  In de tweede helft liet DEM wel een groot krachtsverschil zien. Zij hanteerden sneller de lange bal naar hun sterke en goede buitenspelers, waardoor er steeds vaker dreiging ontstond voor het doel van onze keeper, wat uiteindelijk ook resulteerde in een doelpunt. De andere 3 doelpunten maakte DEM uit dode spelmomenten; 2 vrije trappen van 25 meter in de kruising terwijl uit een corner knap de 3-7 eindstand werd binnengekopt.

  De goede eerste helft van de wedstrijd moet de jongens en trainers van de O13-1 vertrouwen geven. Op deze manier verwacht ik dat zij nog wel wat puntjes pakken in de 3 wedstrijden voor de winterstop. Mogelijk al komende zaterdag als zij om 08.30 uur de strijd aangaan tegen UVS O13-1 in Leiden.

  O14-1
  Ook de O14-1 kreeg de koploper op bezoek. Er moest vandaag gewonnen worden van Sporting Martinus uit Amstelveen om nog enigszins zicht te houden op de 2 clubs die strijden om het kampioenschap, Pancratius en Sporting Martinus. In de uitwedstrijd tegen Sporting Martinus werd knap met 1-1 gelijk gespeeld. Met 2 invallers werd er om 10.15 uur afgetrapt op veld 6. De O14-1 verloor deze wedstrijd met 1-2. Beide doelpunten van Martinus kwamen voort uit druk zetten van FC Lisse op de tegenstander, waardoor Martinus vanuit de counter twee keer wist te scoren. Ondanks het 1-2 verlies tegen de koploper waren de trainers tevreden over deze wedstrijd, de taken werden goed uitgevoerd en er waren genoeg leermomentjes in deze prima wedstrijd van O14-1.

  Hier gaan de trainers verder mee aan de slag om vervolgens komende zaterdag de strijd aan te gaan met het Amsterdamse DWS. Aftrap daar is om 10.30 uur. De O14-1 speelt nog 4 wedstrijden voor de winterstop. Met als inzet de 3e plaats van de najaarscompetitie in de 3e Divisie C.

  O15-1
  Om 10.00 uur werd er in Amsterdam afgetrapt tegen koploper WV-HEDW. Op papier een spannende wedstrijd daar FC Lisse maar 3 verliespunten meer heeft dan koploper WV-HEDW. Bij winst van FC Lisse zouden beide ploegen op gelijke hoogte komen in de stand in de 6e Divisie A.

  De O15-1 speelde een goede wedstrijd maar de tegenstander had individueel meer kwaliteiten. Met een 4-1 nederlaag werden onze mannen richting Lisse teruggestuurd. Met nog 3 wedstrijden te gaan voor de winterstop moet blijken of het team nog weet aan te sluiten bij de top 5. Alle 5 de teams die bovenin meedraaien hebben nu 2 wedstrijden verloren. Dus alles is nog mogelijk!

  Zaterdag speelt het team thuis tegen Sporting Martinus. Aftrap is om 11.30 uur. Met als inzet aanhaken of afhaken!

  O16-1
  De O16 was vrij. Zaterdag komt Onze Gezellen O16-1 uit Haarlem op bezoek. De uitwedstrijd werd geflatteerd met 5-2 verloren, dus de spelers van O16-1 zinnen op revanche. De aftrap is om 11.00 uur op sprotpark Ter Specke.

  De TCO wenst alle teams weer veel succes en voetbalplezier!