• Thuisspelende jeugdteams doen goede zaken!

  O23
  De O23 van FC Lisse mocht na de verloren partij van vorige week tegen DOVO eerherstel proberen te halen tegen de nog ongeslagen koploper V.V. IJsselmeervogels. De nummer 1 van de competitie stond met 9 gespeeld en 23 punten bovenaan in de 1e divisie A. De mannen van de FC hadden in hetzelfde aantal wedstrijden 15 punten weten te behalen. Bij winst kon het gat gedicht worden tot 5 punten!

  Om 12.00 uur was de aftrap op het zwaar bespeelbare hoofdveld op Ter Specke. Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat dit twee sterke teams waren die in de beginfase op zoek waren naar elkaars zwakke punten. Na 13 minuten komt Lisse via een goede onderschepping op het middenveld en een goed uitgespeelde aanval daarop volgend op een 1-0 voorsprong. Waarna Lisse de controle over de wedstrijd had en op zoek ging naar de 2-0. De ‘rooie’ gasten werden via standaard situaties nog wel enkele keren gevaarlijk. Echter in de 30e minuut was het gedaan met de weerstand. Na goed doorbreken van Luca ging de bal op de stip: 2-0!

  Dit was een flinke dreun voor de koploper en de deceptie werd nog groter toen Lisse via een goed uitgespeelde aanval op 3-0 kwam. Dit leek dan ook de ruststand, met nadruk op leek! Want via de laatste corner van de eerste helft werd van afstand ook de 4-0 nog prachtig binnengeschoten.

  Na rust probeerden de bezoekers nog wat te drukken, zonder echt grote kansen te creëren. De 4-1 en de uiteindelijke 5-1 bleken alleen nog goed voor de scorebordjournalistiek. Een meer dan knappe en terechte overwinning!

  Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen DVS’33 uit Ermelo op het programma. Hopen dat de mannen van Ronny Grimbergen, Barry Opdam en Laurens van der Voort hetzelfde niveau kunnen halen. De aftrap is om 12.00. Helaas moet dit zonder publiek!

  Voorbeeld O23 doet O19 goed
  Zaterdag Avv Zeeburgia O19 op bezoek op sportpark Ter Specke. Voor onze wedstrijd konden we kijken hoe de O23 met 5-1 won van IJsselmeervogels. Met deze positieve energie begon de voorbereiding van de O19.

  Een overvolle bank met geblesseerde/niet spelende spelers kijken toe hoe de mannen van de O19 niet scherp starten en binnen 3 minuten tegen een 0-1 achterstand aankijken door het verkeerd stappen van de verdediging. Na dit tegendoelpunt nam de O19 echter snel de regie over de wedstrijd. Het komt op 1-1 door een actie van Jesse Lof, die Max Hermans weet te vinden die zijn verdediger omzeilt en de bal vervolgens snoeihard in de korte hoek binnenschiet. Na aardig wat kansen -3x lat, 1x paal en een aantal keer 1 op 1 op de keeper- wist FC Lisse O19 zich jammer genoeg niet te belonen. Echter, vlak voor het einde van de 1e helft werd het dan toch nog 2-1. Een corner van Johnny Mulder richting 2e paal wordt door Luc Boomgaart teruggekopt waarna Casper de Kuyper met een fraaie kopbal de 2-1 wist te scoren.

  In de tweede helft wist FC Lisse wat er moest gebeuren nadat ze nagenoeg de gehele eerste helft gedomineerd en ook  de controle over de wedstrijd hadden. Kaj Reede mocht een vrije trap nemen die hij fraai binnenschoot. Stand 3-1 voor FC Lisse. Na twee keer oefenen in de eerste helft -2x lat- wist Kaj nu wel het net te vinden. Drie keer is scheepsrecht! Uiteindelijk werd het ook nog 4-1 door Luc Boomgaart. Dit was tevens de eindstand.

  Zaterdag 27 november staat de kraker tegen medekoploper De Treffers uit Groesbeek op het programma. Aftrap 15.00 uur op het hoofdveld bij FC Lisse.