• Afgelopen weekend stonden er 4 wedstrijden op het programma voor de middenbouw opleidingsteams van FC Lisse. Eén wedstrijd werd echter afgelast (O16-12) terwijl de overige 3 in winst, gelijkspel en verlies eindigden.

  O13-1
  De O13-1 moest al vroeg op pad richting Leiden, om 08.30 uur werd er namelijk afgetrapt tegen UVS O13-1. Een tegenstander waar punten tegen gescoord konden worden om misschien een stapje omhoog te klimmen op de ranglijst. De kans was aanwezig om bij winst de gevarenzone om degradatie in Divisie 2-B te ontlopen. Het werd echter al snel duidelijk dat onze mannen de eerste helft nog niet echt wakker waren. De mannen uit Leiden daarentegen wel waardoor zij met een verdiende 2-0 voorsprong de rust ingingen.

  Tijdens een warm bakkie thee werd de spelers van de O13-1 duidelijk gemaakt waarop ze moesten letten. Met enkele gerichte aanwijzingen ging het team vervolgens vol goede moed de strijd weer aan. In de tweede helft was FC Lisse voetballend veel beter dan in de eerste helft. Met inzet, passie en veel strijd werd er 3 keer gescoord, waardoor er een knappe 2-3 einduitslag op het scoreboord kwam te staan. Zeker een compliment waard hoe er de tweede helft werd gevoetbald. Door deze winstpartij steeg het team weer een plekje op de ranglijst. Plek nummer 9, wat geen degradatie betekent, ligt binnen handbereik!

  Zaterdag gaat de O13-1 de strijd aan om plek 9 tegen AFC 34 uit Alkmaar. Deze tegenstander staat nu op plek 9 met slechts 1 punt voorsprong. Een ware voetbalkraker tussen 2 teams om lijfsbehoud in Divisie 2-B. Aftrap is om 10.00 uur, sportpark Ter Specke, op veld 7.

  Invallers van FC Lisse JO12-1 ook bedankt voor jullie inzet!

  O14-1
  Sinds het team 4 weken vrij is geweest van competitieverplichtingen hebben zij het lastig. Na deze rustperiode van 4 weken werd er geen wedstrijd meer gewonnen. Afgelopen zaterdag gingen zij met goede moed op pad naar Amsterdam om daar de strijd aan te gaan met DWS. Met maar liefst 4 invallers vanuit O13-1, waarvoor dank aan deze spelers, werd er om 10.30 uur afgetrapt. Een blik op de ranglijst van Divisie 3-C vertelde ons dat DWS één puntje minder had dan FC Lisse. Dus een prima tegenstander om weer eens voor de winst te gaan.

  DWS had ook de uitslagen van FC Lisse O14-1 gezien in de maand november, dus zij wisten dat er in deze wedstrijd wat te halen viel. In een leuke wedstrijd trok FC Lisse O14-1 uiteindelijk aan het kortste eind en werd met een 3-1 nederlaag teruggestuurd naar Lisse.

  Zaterdag staat er een wedstrijd op het programma in de 2de ronde van de bekercompetitie. Het Katwijkse Quick Boys komt dan op visite. Quick Boys komt uit in Divisie 1. Een sterke tegenstander dus maar misschien kunnen de mannen van de O14-1 juist in deze wedstrijd het tij doen keren. Wedstrijd begint om 10.00 uur bij FC Lisse.

  O15-1
  Afgelopen zaterdag kwam Sporting Martinus uit Amstelveen op bezoek. Om 11.30 uur werd er afgetrapt. FC Lisse O15-1 had in de eerste helft het betere van het veldspel, alleen keken zij wel tegen een 0-2 achterstand aan. Beide doelpunten die Sporting Martinus scoorde gingen vooraf aan persoonlijke fouten. Erg frustrerend indien jezelf het betere spel op de mat legt maar dit niet weet om te zetten in doelpunten en een voorsprong.

  Maar in de 2e helft ging het team gelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. FC Lisse werd sterker en sterker en een doelpunt kon zo dan ook niet uitblijven. De 0-2 achterstand werd met goede aanvallen richting het doel van Martinus omgezet in een verdiende 3-2 voorsprong. Met nog 5 minuten op de klok moest de voorsprong met man en macht verdedigd worden. Maar 3 minuten voor tijd kreeg Martinus een vervroegd Sinterklaascadeau ...... een penalty. Deze werd goed ingeschoten en liet onze keeper kansloos. Met als resultaat een 3-3 eindstand.

  Zaterdag staat voor de O15-1 de derby tegen Hillegom op het programma. Aftrap is om 12.45 uur op sportpark De Zanderij in Hillegom. Met de instelling van de 2e helft van afgelopen zaterdag rekenen wij erop dat de punten mee teruggaan naar Lisse.

  O16-1
  Voor de O16-1 stond de kraker tegen Onze Gezellen uit Haarlem op het programma. Een strijd om de 2e plaats in Divisie 6-A die recht geeft op promotie naar Divisie 5. Onze jongens waren dan ook tot op het bot toe gemotiveerd om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Tijdens de warming up op veld 3 werd echter al snel duidelijk dat vanwege de hevige regenval de wedstrijd niet op dit veld gespeeld kon worden. Ook was er helaas geen kunstgrasveld meer beschikbaar. Een domper voor het team want de kans dat zij nu niet promoveren naar een hogere divisie is aanwezig. Hopelijk weet de KNVB deze wedstrijd nog in te plannen voor de winterstop. Zaterdag is FC Lisse O16-1 vrij, dus mogelijk dan alsnog de wedstrijd tegen Onze Gezellen.

  De TCO wenst alle jeugdteams middenbouw weer veel succes en voetbalplezier komend weekend!