• O23 pakt in tweede helft pas de 3-punten!
  Na de klinkende 5-1 overwinning op IJsselmeervogels van vorige week stond deze week de wedstrijd tegen DVS’33 Ermelo O23 op het programma. De gasten uit Ermelo staan op de 7e plaats met 12 punten uit 10 wedstrijden. Een plek die ze graag inwisselen, want dit is de plek die degradatie in de winterstop betekent. Ze waren dus gebrand om 3 punten weg te halen uit Lisse. De mannen van Ronny Grimbergen willen graag de goede lijn van vorige week doortrekken en hadden de kans zich officieus ‘veilig’ te spelen in de 1e divisie, dit 3 wedstrijden voor de winterstop!

  DVS’33 besloot zich vanaf minuut 1 aan te passen. Inzakken en met snelle mannen voorop loeren op de counter. Dit ging ze in de eerste helft meer dan goed af. FC Lisse had moeite om goede uitgespeelde kansen te creëren omdat het veld simpelweg heel klein gehouden werd door de Ermeloërs. Zelf brak DVS er een 3-tal keer gevaarlijk uit en ontstonden er grote mogelijkheden om op een 0-1 te komen. Echter lukte dat niet en zo was de ruststand 0-0.

  Na rust hetzelfde spelbeeld. Lisse paste de speelwijze iets aan waardoor ze wat meer grip op de wedsstrijd kregen, zonder hele grote kansen te creëren. De 1-0 van Bommel was dan ook typerend. Doorjagen op de keeper van DVS resulteerde in een fout en zo kwam Lisse op een 1-0 voorsprong! Het gevolg was dat DVS iets ‘hoger’ druk moest gaan zetten waardoor er iets meer ruimte ontstond voor Lisse. Net voor tijd brak Dilano door en ‘versierde’ een penalty. Hierdoor ontstond wat (terechte) frustratie bij de Ermeloërs hetgeen resulteerde in 2 rode kaarten en een minuut of 5 oponthoud. De penalty bracht de 2-0 op het scorebord waarna Lisse er in de laatste minuut ook nog 3-0 van maakte.

  Een enigszins geflatteerde uitslag moet gezegd worden, maar niet minder blij met de drie punten! Met 11 gespeeld en 21 punten staat de O23 nu op een mooie 2e plaats, 4 punten achter koploper IJsselmeervogels. Dit houdt in dat het team ‘officieus’ voor lijfsbehoud in de 1e divisie heeft gezorgd. Dit houdt in dat na de winterstop de O23 ook in de landelijk hoogste divisie blijft spelen. Een knappe prestatie met complimenten aan zowel de spelersgroep als de staf!

  Volgende week de uitwedstrijd naar het, al gedegradeerde, Roda’46 uit Leusden. Aftrap om 12.15 uur, jammer genoeg wederom zonder publiek!

  FC Lisse 018-1 herpakt zich na blamage vorige week
  Zaterdag 20 november, we spelen uit tegen Delfia Hollandia Combinatie. Opgericht in 1910, de club heeft zelfs nog betaald voetbal gespeeld van 1955 tot 1968. Bekendste DHC’er is Willem van Hanegem. Een club met historie dus.

  Dan: de wedstrijd.
  Na een zeer onnodig verlies tegen directe concurrent Nieuwerkerk O18-1 (wat volledig aan ons zelf te wijten was) volgde een trainingsweek waarin de focus, de ambitie, de inzet en de neuzen weer de goede kant op gezet moesten worden. Hoewel de focus binnen O18-1 op ‘ontwikkeling’ staat, dient een goede individuele ontwikkeling te resulteren in een goede ‘linie ontwikkeling’ en dus een goede ‘team ontwikkeling’. En een goede team ontwikkeling resulteert in een goed teamresultaat, dus punten.

  Bij aankomst in Delft konden we het al ruiken: dit complex ademt voetbal! De boys druppelden 1 voor 1 binnen, en ook zij werden bevangen door dit fijne gevoel, om te spelen in een mooie historische ambiance. Na een prima tactische bespreking en redelijke warming up begon de wedstrijd tegen DHC. De thuiswedstrijd (3-0 winst) is een mooi ijkpunt waar we qua ontwikkeling staan. En dat lieten de boys vanaf minuut 1 zien! Hoewel in balbezit soms nog wat te gehaast en te onzuiver + te weinig over de flanken, wisten we na balverlies DHC continu ‘vast’ te zetten en de bal weer snel te veroveren. DHC heeft in de 1e helft 3 kansen gehad, in de 2e helft 1 kans. Onze boys wisten een ruststand te behalen van 0-5 en dit in de 2e helft prima uit te breiden. Het hele team bleef gefocust op het goed uitvoeren van ons plan, het tempo hoog te houden, zuiver te blijven passen en kansen af te ronden. Het eindresultaat mocht er zijn (0-16), waarbij onze centrumspits (terugkerend van een wekenlange blessure) er 3 scoorde in de 1e helft terwijl onze andere centrumspits er 6 maakte in de 2e 45 minuten. Belangrijk detail ook, dat we de nul hielden, wat ons hiervoor slechts 2 x gelukt is.

  Prima overwinning dus, waarbij we als team hebben laten zien hoeveel we in een paar maanden hebben geleerd, hoe eenieder zich heeft ontwikkeld. Op naar de komende 3 wedstrijden dus, waar de boys zich kunnen meten met leeftijdsgenoten die ook getraind worden om het hoogste Divisie-niveau te kunnen halen.

  O17 gaat ten onder tegen ’s Gravenzande
  De 1e helft speelt zich voornamelijk af op eigen helft. Lisse is erg slordig en dat resulteert in veel balbezit voor de mannen van 's-Gravenzande. De concentratie is erg laag en als de bal veroverd is wordt die direct weer ingeleverd! De basisafspraken worden niet tot nauwelijks nagekomen. Weinig diepte in het spel, veel lopen met de bal, de ruststand is dan ook 0-3.

  Na rust gaat het iets beter, alleen resulteert dit niet in doelpunten aan Lisse-zijde. Al met al een verloren wedstrijd waarin een beter resultaat er helaas niet in zat. Werk aan de winkel dus!

  Zaterdag speelt de O17-1 uit tegen Spartaan'20 O17-2 uit Rotterdam. Aftrap om 11.15 uur.

  De TCO wenst de jeugdteams weer veel succes en voetbalplezier!